Имате ли пари за арт колекцията на Mario Testino?

Untitled (Girlfriend) на Richard Prince

Забележителната кариера на Mario Testino му е донесла не само огромна слава и репутация на един от най-желаните модни фотографи в индустрията, но и добра възможност да натрупа внушителна частна колекция с работата на прословути артисти като Nan Goldin, Cindy Sherman, Richard Prince, Richard Mosse, Martin Parr и много други.

Предстоящият търг повече от трийсетина произведения от неговия архив в лондонската аукционна къща Sotheby’s e чудесна възможност за колекционерите да се сдобият с нещо на някои от най-влиятелните артисти от последните десетилетия. Говорим за изключителната работа на суперзвезди от ранга на Richard Prince, Michaël Borremans, Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Wolfgang Tillmans, Cindy Sherman, Rudolf Stingel, Gilbert & George, Tomma Abts и Jacqueline Humphries.

За щастие, всички приходи от продажбата на няколко дузини картини, фотографии, скулптури и работи върху платно няма да отидат за покупка на няколко апартамента в новостроящите се български небостъргачи, а направо за подпомагане на собствения му музей с нестопанска цел MATE (oт Мario Testino, много ясно) в Lima – дом на създадената през 2012 организация, посветена на промотирането и подпомагането на местната и световната култура в Перу. Добър човек.

I 28 на Albert Dehlen

The Wall на Gilbert and George

SP114 на Sterling Ruby

Riff-Lash на Steven Shearer

Self Eater #2 на Dana Schutz

Parched на Marilyn Minter

Lassie/Pizza на Urs Fischer

Аукционът с колекцията на Mario Testino е в лондонската Sotheby’s на 13 септември. Повече информация има тук.