Явката ДЛГ си заслужава хубавата книга с текстове

Носталгичните рими и брутален социален коментар на варненския хип-хоп исполин Явката ДЛГ вдъхновяват 21-годишния студент по графичен дизайн в лондонския Kingston University Цветан Митев и неговия 18-годишен авер от Шумен Валентин Стоянов за симпатична книга с текстове, приятна типография, снимки, коментари на неизвестни фенове и въобще отношение, какъвто всеки подобен артист заслужава.

Митев и Стоянов харесват поета на нашето време най-вече заради начина на мислене и отстояването на ценностите, които липсват в голяма част от модерните млади поколения, откриващи сами себе си в римите на класики като Нещо като саудаде, Еmail от чужбина и Подсъзнателно.

Най-ценното в Явката според двамата е, че ги мотивира, разбира и показва, че има надежда за положителна промяна, без въобще да споменаване очевидната му изключителна начетеност и тарикатските похвати да я демонстрира не само с рими, но и с монолози, фрази и персонажи от стари български филми и литература (Юря, Муму). Смятаме, че албумите му трябва да имат много по-голям отзвук и да се слушат от много повече хора, за сметка на изпълнители, които пеят за пари, коли, жени и наркотици. В крайна сметка, музиката трябва да възпитава, нали така?

Книгата за Явката е отпечатана в ограничения тестов тираж от пет единствени копия, но момчетата обмислят да пуснат още 200 поради големия интерес. Въпросът А за Боро Първи книга кога остава отворен.

Ново, 6 март 2018: Книгата вече се продава срещу 25 лева + доставка. Повече информация има тук.