Неделна еротика: Първи брой на Portraits of Girls

Редовните посетители на уебсайта Portraits of Girls са свикнали да получават своята модна и еротична фотография директно, без допълнителни материали, без реклами, без нищо, което да разсейва окото и (мръсното) подсъзнание. Фотографът и създател на медията Bruno Maric следва примера на дузина свои колеги като Polanski и пренася същата естетика и замисъл в първия брой на едноименното списание Portraits of Girls: Natural Beauty – симпатичен алманах от 136 страници с ексклузивните истории на 11 фотографи от седем различни страни, сред които забелязваме познати и непознати имена като Alexander Meininger, Andrea Massari, Brad Gregory, Dominic Clarke, Javier Lopez и Will Vendramini.

Мотивацията на Maric е, че просто иска да остави нещо осезаемо и реално в ръцете на своите читатели, защото не иска да се превръщаме в общество, което консумира фотография само през своите всевъзможни екрани. Темата за естествената красота си идва съвсем естествено покрай първоначалния му проект с интернет страницата и умението на представените фотографи да снимат красивите момичета не само като модели, а и като различни индивидуалности. Мислех си, че ще се получи добре да представим как всеки един от тях снима естествена красота според досегашния им опит в и извън модната индустрия. Така и става.

Първият брой на списанието Portraits of Girls (136 страници, меки корици, ограничен тираж) струва $20 и може да бъде поръчано онлайн тук.