Как да бъдеш мъж и други (практични) съвети

В безкрайния океан от наръчници със съвети как да бъдем по-добри мъже, The Art of Manliness стои непоклатимо като дискретен остров на съвършено възпитание и практични мъдри съвети как да се справяме с нещата от живота по най-добрия (мъжествен) начин. За близо десетгодишното си съществуване, независима онлайн медия е публикувала велико, полезно и абсолютно безплатно съдържание, наред със стотици илюстрирани наръчници в ретро стилистиката на Popular Mechanics. И понеже подобни ценни неща не трябва да оставят в бунището, пардон, кашето на интернет историята и претоварването с информация, авторът Brett McKay и илюстраторът Ted Slampyak ги събират в симпатично томче за нощното шкафче, тоалетната и скромната библиотечка, което ни учи на изгубеното изкуство да бъдем (истински) мъже.

The Illustrated Art of Manliness дестилира повече от стотина практични умения в забавни и лесни за запомняне комикси за по-добри бащи, братя, синове и мъже като цяло. Съмненията за рециклиране на старо съдържание под нова форма се разсейват от факта, че над 60% от съдържанието е чисто ново. Досущ като отделните раздели, посветени на ролите, в които всеки един мъж ще трябва да влезе в определен момент.

Авантюристът, Джентълменът, Техникът, Войнът, Семейният мъж и Лидерът пращят от мъдри мисли за кавалерството, самоотбраната, куража и умението да си ремонтираме сами колата, наред със съвсем практични съвети като как да обезоръжим нападател, как да запалим огън без кибрит, как да използваме всички инструменти в кутията, как да се облечем за първа среща или интервю за работа, как да привлечем вниманието във всяка стая, как да танцуваме, да се бием, бръснем с бръснач, стреляме и други полезни умения тогава, когато се чувстваме неловко, изгубени, застрашени или пред угрозата да излезем с намачкана риза. Причините са ясни: животът ни подлага на непрекъснати изпитания, които изискват мъдростта да реагираме правилно, куража да се справим, уменията да го довършим докрай и гардероба, за да изглеждаме добре през цялото време.

Наръчникът The Illustrated Art of Manliness (271 страници, твърди корици, Little Brown and Company) на Brett McKay и Ted Slampyak струва 42 лева и може да бъде поръчан онлайн тук.