Наръчникът на David Coggins припомня най-важните маниери

Нюйоркчанинът David Coggins съвсем не е просто още един обикновен лайфстайл писател в жанра за по-добър живот.

Колумнистът на Esquire, Financial Times, Condé Nast Traveler и Wall Street Journal е ерудираният и отракан автор на бестселъра Men and Style – един от малкото наистина качествени мъжки наръчници, който предлага много повече от стандартните съвети какво да облечем с интелигентна комбинация от интригуващи разговори за мъжката идентичност в контекста на съвременната мода.

За щастие, Coggins не е обикновен арбитър, а много страстен и любопитен наблюдател и анализатор на различни култури и поведенчески модели, което го прави идеален и за продължението Men and Manners: Essays, Advice and Considerations. Новият наръчник на американския писател няма амбицията да проповядва, а само да информира и да обясни непреходния чар на доброто възпитание и маниери, които се възпитава трудно в ерата, опълчила се срещу всички белези на модерната цивилизация и общуване.

Хумористичните илюстрации и леки, но съдържателни есета и кратки интервюта с любопитни хора защитават смисъла от съществуване на мъже, които отстъпват по-доброто място на своята компания, знаят кога да платят сметката и постъпват правилно дори когато нямат изгода или изричен стимул за това. Man and Manners не учи как да различим подходящата вилица или как да напишем благодарствено писмо, а само напомня интелигентно, честно и с откровен, забавен тон за някои основни и уважителни правила, които често забравяме или пренебрегваме умишлено.

Бакшиши, тостове, съобщения, срещи, работно поведение и обзавеждаме у дома – всички теми в конфликтната среда на модерните мъжки маниери са разгледани със саркастично чувство за хумор и самоирония, както трябва.

Man & Manners (твърди корици, 192 станции, Abrams Image) David Coggins струва 36 лева и може да бъде поръчана онлайн тук.