Arket е старото H&M Studio на нов глас

Макар първата асоциация с името да си остава евтина и достъпна мода според тенденциите, H&M продължава да разширява асортимента от по-скъпи линии и отделни марки година след година. След развитието на минималистите от COS, еклектично-бохемските предложения за жени на & Other Stories, денима на Cheap Monday и бунтарската линия на Monki, шведският гигант в бизнеса с бързооборотна мода е готов с поредната си нова и по-скъпа анти-тренд марка Arket.

Линията за мъже, жени, деца и домове със скандинавски интериори обещава да демократизира качеството чрез широко достъпни, добре направени и издръжливи продукти, създадени да бъдат ползвани и обичани дълго време. Казано на още по-разбираем език, Arket e поредният опит за достъпен и функционален гардероб от непреходни и вечно модерни дрехи, които струват малко по-скъпо и предлагат по-високо качество (и по-дълъг живот, както се подразбира).

Всичко това звучи повече от добре познато и вече омръзнало? Няма лошо. Съдейки по първите снимки на мъжката колекция, става въпрос за приятно развитие на Studio колекцията на H&M с базисни модели – имаме съвсем прилични бежови тренчкоти, полеви якета и парашутистки парки (изненадващо, нито един бомбър на хоризонта), суров деним, семпли ризи, тениски, уикенд сакове и всевъзможни тънки и дебели пуловери с различна плетка в земни, неутрални тонове. Цените все още не са известни, но можем да се обзаложим, че ще бъдат по-високи дори от Studio. Последното продължава да излиза с пълна сила всяка година, така че няма страшно.

Arket стартира на 25 август с първи бутик в Лондон и онлайн магазин с доставка до 18 европейски страни, сред които липсва името на България, поне засега.