Кожа върху кожа

Сивият цвят и кожата описват доста добре представата ни за есенния гардероб. Освен това черната кожа винаги носи със себе си усещането за сила и откровена сексуалност още от времето на гестаповските шлифери малко над прасеца и кожените ръкавици за удушаване на враговете. Опитваме се да балансираме по ръба на фетиша с няколко модела по темата, които заслужават внимание. Суетшъртът на Zara от линията Denim Couture (90 лв.) впечатлява с графичната си конструкция и умелата комбинация на три тъмни цвята. Раменете на този модел са от естествена кожа: неочаквана, но доста приятна изненада. Лошата новина е, че точно този детайл изисква задължително химическо чистене.

Рокерският елек от естествена кожа с три джоба е изискваща, но комбинативна дреха. Най-добрият и практичен начин да го носите е върху яке от деним. Няма как да отречем привлекателната първичност в носенето на голо с космати подмишници като George Lewis Jr. (Twin Shadow) или върху бял потник, но не и в това време. Цената му е подобаваща – 249 лв. от H&M.

Още е малко рано за ръкавици, но пък е добре да мислим с няколко хода напред. Плетените ръкавици са най-лошата идея, защото издържат точно един сезон при усилено носене и първо си отиват пръстите. Кожените ръкавици ще бъдат с вас години наред и в най-големите студове. Моделът на H&M взима назаем декоративните шевове и ципове от рокерските якета и ще си върне назад с 60 лв.