Новите ризи на лятото

Вкарваме малко разнообразие в лятото и стандартната комбинация от добър втален деним и риза в монохромен стандартен цвят с принтове, ярки цветове и детайли, които не са чак толкова смели и се комбинират с почти всичко. Другият общ елемент – смело навити ръкави.

Paisley принт. Доскоро свързвахме десена paisley предимно с шаловете от индийските магазин и едни особени ризи от пясъчна коприна върху гърба на оркестри и кумове, но напоследък се завръща по-красив от всякога в почти всички мъжки колекции за лятото. Екзотичният принт носи символиката на огън, сълза или кипарис. Съчетаването на ризата (205 лв. oт Energie) със сламена шапка, карго бермуди и кожени сандали например разгръща бохемски й потенциал.

Флорален принт. Подобни десени винаги предизвикват притеснение в по-консервативната публика, но флоралните принтове не са чак толкова сложни. Като този десен в синьо с разнообразни тропически цветя (70 лв. от Zara), които не можем да разпознаем безпогрешно, но изглеждат добре в стандартна комбинация със солиден монохромен цвят за панталоните и обувките и плетен колан от кожа. Лекият обем и отпуснатост на ризата се компенсират с добре скроен деним или чино панталон в тъмен цвят. Ефектът е като по-добрата и луксозна хавайска риза от сто процента памук, която би намерила място в гардероба на Theophilus London без да струва цяло състояние.

Контрастен детайл. Персоналният фаворит на Boyscout редакторите поради един милион причини. Първо – нормална бяла риза (90 лв. от Zara) от памук с копчета на яката, която се комбинира еднакво добре с костюм или небрежно за свободното време с каквото пожелаете. Силата и обаче е в контрастния детайл с може би най-използвания десен през последните няколко години. Войнишкият камуфлаж продължава милитъри тенденцията с умно позициониране от вътрешната страна на маншетите и скрито такова под яката и от вътрешната страна около врата. Достатъчно дискретно, за да не изглежда дискретно, да бъде забелязано и да вкара много градска култура в иначе обикновената риза на Zara.

Попска яка. Две интерпретации на привидно семпли ризи с попска яка – липсата  на допълнителен текстил около врата означава по-малко жега. И ддокато първия вариант с ярък цвят (46 лв. от Bershka) изисква задължителен убит цвят на панталона, вторият вариант ни напомня много на така наречените ризи chambrey (60 лв. oт Pull&Bear).

Палми. H&M контрират с риза с добър светъл принт на палми (60 лв.) от органичен памук, част от колекцията H&M for Water. Единственото, което ни спира, е късият ръкав.