Извънградски легенди

Спокойно, никакви тестови шофирания в идилична Шотландия, поне засега.

Новото MINI Countryman очевидно се готви за масирано настъпление по републиканската пътна мрежа. Симпатичният бързак за по-груби трасета (хм, подлежи на проверка – бел. ред.) се представя пред българската публика на нарочно събитие с помощта на имена, които знаят как да правят такива неща. Курираната от Студио Комплект изложба Добавете истории. включва визуализации, звуци и истории от сценографката Ева Вентова, илюстраторския екип ЧАРК и момчетата от Phormatik Visual LAB, както и няколко симпатични градски личности, които разбират от пътешествия.

След първата близка среща с модела, MINI обещава, цитираме, паметна разходка по прашните и вълнуващи извънградски пътища на страната, минавайки от самобитни селца до планински склонове. За финал: разказите от най-различни краища на земята на Янина Танева от Фабрика за идеи, фотографа Виктор Троянов, писателката и преводач Екатерина Петрова, планинаря Йордан Георгиев, Венелина Величкова от All6 и Весела Ягодова от С раница и колело.

Добрата новина за всички нас: официалните вносители на сериозните марки в България повличат крак след своите майки и започват да инвестират сериозно в маркетинг с местно изкуство и локални таланти. Похвално. 

Добавете истории. е в PhotoSynthesis Art Center от 17 до 19 февруари между 10:00 и 20:00. Повече подробности за събитието има тук.