Как се поправят часовници?

Профилактика на Maurice Lacroix

Профилактика на Maurice Lacroix

Знаете ли от какво зависи водозащитата на един часовник? Разпознавате ли частите на всеки механизъм? Колко често правите профилактика на своя механичен или кварцов модел? Правилният отговор на тези въпроси ви вкарва в групата на познавачите и запалените фенове на часовникарското изкуство. Всички останали могат да наваксат с очарователния занаятчийски свят на микромеханиката в деня на отворени врати на сервизния център Giulian – екстра възможност за близка среща с профилактиката и ремонтирането на велики марки като Omega, Breitling, Zenith и Tag Heuer и нагледен урок защо подобни фини механизми струват толкова.

Един от часовникарите на Guilian прави профилактика на часовник на Maurice Lacroix докато носи Rado

Един от часовникарите на Guilian прави профилактика на часовник на Maurice Lacroix докато носи Rado

Вносителят на гореизброените марки ще ни разведе културно в основния сервиз с работни маси, докато изключитените часовникари демонстрират за какво служат различните стендове и апаратура, проверяват хода на механичен часовник с виброграф, тестват водоустойчивостта, размагнетизират намагнетизиран часовник, пускат миялната машина, отговарят спокойно на всякакви въпроси и ни позволяват внимателно да се докоснем до самите механизми чрез няколко практични занимания. Най-накрая истинско часовникарско порно за ценители, както си му е реда.

Инструментариум за сервиз на Breitling

Инструментариум за сервиз на Breitling

Денят на отворени врати в сервизния център на Giulian е тази събота, 19 ноември, от 11:00 до 17:00 на ул. Г. С. Раковски 74. Повече информация за събитието има тук. Входът е свободен.