Пилеене на време с Nintendo Nes

Още идеи как да пропилеете свободното си време по най-безсмисления, ефективен и забавен начин? Ретро геймърите може да ликуват, защото Nintendo възнамерява да ги зарадва с новата мини версия на легендарната си конзола NES и 30 предварително вградени игри, сред които жестоки 80-тарски класики като Castlevania, Donkey Kong, Pac-Man, Super Mario Bros. и The Legend of Zelda. Миниатюрната конзола изглежда досущ като оригиналната от 85-тa, но с малко подобрения като възможност за свързване чрез HDMI кабел.

Нововъведенията се изчерпват дотук. Очевидно, новата конзола на Nintendo няма да приема никакви касетки и външни игри, няма да може да се свързва с интернет и няма да подкарва никакви други игри освен предварително инсталираните 30 класики. Всяка игра е направена така, че да помни докъде сте стигнали, така че няма да се занимавате излишно с пароли, както преди. Противно на очакванията за изцеждане на последния долар от носталгично настроените фенове, новата мини конзола ще струва някъде около стотина лева – на цената на хубава игра за Playstation или Xbox.

Въпросът е колко бързо ще ни писне да блъскаме примитивни графики и ретро игри на големи телевизори, вместо да пердашим Call of Duty?

Nintendo NES Classic Edition излиза на 11 ноември и струва около 120 лева.