Антологията на Mirage е супер секси

Mirage е от онези добри, независими и много дебели списания за култура и мода, които излизат спорадично и без предупреждение, изглеждат тотално извън времето и именно поради тази причина са абсолютно актуални по всяко време. Сериозно постижение за издание, вдъхновено от фотографската естетика и безгрижна хедонистична култура на 60-те и 70-те години, което почита болезнена им красота чрез зашеметяващи кадри на архитектура, автомобили и много, ама наистина много разсъблечени момичета и попкултурни икони от добрата страна на комерсиалната култура. Забравени утопии и герои, кинаматографични пейзажи, редакционно съдържание с документален хартактер и много лично отношение между фотографа и неговата муза и ключови думи като лятослънцемладост, свобода и бунт – Mirage е всичко това в безгрижна за възприемане и възбуждаща форма.

Проблемът с такива рядко елитарни и много секси списания е, че свършват прекалено бързо. Издателите Henrik Purienne и Frank Rocholl, компенсират проблема с JamaisVu.  дългоочакваната антология с най-важното от досегашните четири броя в седемгодишната история на Mirage в комбинация с подробно обяснение на концепцията зад по-палавия братовчед на Fantastic Man, който кара някое бързо Porsche, обича слънцето и има много добра компания. Добър, достъпен и сравнително евтин начин да се озовете в наистина хедонистичен свят с изключителен магнетизъм, който остава за дълго в съзнанието и провокира сериозни мисли за пътуване и водни басейни.

Ентусиастите могат да се изхвърлят и за колекционерското издание с дебели корици в кутия за скромните €250. Тиражът е ограничен до 250 копия.

JamaisVu. Mirage Anthology струва €59 и може да бъде поръчана онлайн тук.