All Star Modern e футуристичен Converse за пуристи

 

Още съмнения за това дали Nike има сериозни намерения за Converse и смята да прави още по-радикални промени в All Star и останалите класики в архива на легендарната американска марка? Не и след като разберете как Светата Дизайн Троица HTM (Hiroshi Fujiwara, Tinker Hatfield и Mark Parker) излизат за пръв път от катедралата на Nike, за да създадат лимитирания Converse All Star Modern – еволюция, която едва ли някой е очаквал.

Новият силует на All Star Modern е вдъхновен от богата баскетболна история на оригинала от 1920 и издържан в стряскащо модерен минималистичен дизайн и лека конструкция. Лимитираният модел All Star Modern HTM е футуристично обновление на класическия All Star с първокласна кожа и съвсем нова бяла облакообразна подметка в тренда на Rick Owens, която би трябвало да е натъпкана с достатъчно технологии, за да се справи с тичането на баскетболното игрище.

Истината обаче е, че виждаме и двете разцветки (изцяло бели или черни с бели подметки) като отличен заместител на супер скъпите Common Projects и нов фаворит на всеки любител на хубав деним или панталони. Единственият проблем е, че вече е изчерпан от страницата на Nike и вероятно ще трябва да се изръсите многократно повече от обявените $180, за да си го купите от eBay.

Няма страшно обаче, има варианти и за закъснелите. Стандартната част от All Star Modern линията предлага познатия силует, но наблъскан с Hyperfuse, неопрен и всякакви други материали за по-олекотен, комфортен и леко екстравагантен вариант на попкултурната легенда. Цените също са ок – $130 за ниски и $140 за високи в онлайн магазина на Converse.