Спортната азбука на Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović няма универсално продаваемата златна харизма на David Beckham, но печели почитатели и врагове с изумителните си голове, пословична арогантност и самоувереност (един от малкото критици на Pep Guardiola), мотивационни способности и симпатичен тромав английски, който го доближава до нормалните европейци извън Англия. Още преди да се отпуши на протичащото в момента европейско първенство по футбол и да съобщи името на новия си отбор, Zlatan се опълчва на световните спортни гиганти със собствената си колекция от тренировъчно облекло A-Z – красноречиво име, което говори достатъчно добре за сериозните му намерения за доминация в областта на модни линии от футболисти (и всякакви знаменитости) и нейния пожизнен кмет от Лейтънстоун.

Общото начинание на шведския национал и норвежкия гигант Varner Group е резултат от близо 15 години усилени тренировки и две години разработване на мъжко и детско (скоро и дамско) функционално спортно облекло в синьо, черно, сиво и тъмносиньо, което не се набива на очи заради минималния брандинг и лого от хоризонтална златна черта. Произведените в Турция модели са със сравнително високо качество и доста ниски цени (от десетина евро за чорапите до деведесет евро за якето с цип).

Най-интересното за момента обаче си остава откровения начин, по който е представена и рекламирана цялата идеология на A-Z. Zlatan отхвърля изцяло идеята на познатите спортни гиганти, че техните модели могат да подобрят резултатите и представянето на терена или в залата. Дрехите на A-Z няма да ни направят по-добри, нито ще ни помогнат да отслабнем повече – всичко си зависи само от самите нас, Zlatan помага с дискретен и фукционален продукт.

Глътка свеж въздух от корпоративни спонсорства и изнасилени признания за невиждани космически резултати. Крайната цел на Zlatan Ibrahimović обаче е достатъчно висока. Ще превземем света. Вярвайте ми. Няма да се откажем докато не го направим. 

Ок, да видим кога!

Колекцията A-Z може да бъде поръчана онлайн тук, стига да живеете в Норвегия, Швеция, Финландия, Дания, Германия, Холандия, Франция, Великобритания, Австрия, Испания и Италия, поне засега.