Лице назаем – Shona

Вероника Славчева е завършила мода в Националната художествена академия в класа на Греди Асса преди да започне да следва магистратура по графичен дизайн в НБУ. Двете специалности намират директно приложение в последната колекция тишърти за авторската й марка Shona. Унисекс кройките на повечето модели стоят еднакво добре на жени и на мъже, които могат да си позволят по-свободен дрескод и не държат на силуета по тялото и поло яките.

Принтовете с лица върху отделните тишърти са част от серията илюстрации Face Your Own, за които Славчева се е вдъхновила от многообразието на лицата и излъчването на различни хора, събрани в един общ образ, без принадлежност към слой в обществото, субкултура и дори пол. Щампите са направени с трансферен печат върху 160-грамово памучно жарсе, което прозира лъстиво в някои от моделите. Материите са 100% естествени с изключение на розовите тишърти, за които е използвана комбинация от памук и полиестер. Предвид приемливите цени на лимитираната колекция, моделите ще свършат доста бързо.

Тишъртите на Shona струват между 40 и 46 лв. и могат да бъдат намерени в parAvan и в онлайн магазина на Shona в края на лятото.