Ракия по залез слънце, културна работа

Късният въпрос в Boyscout редакцията, точно като за средата на работната седмица: най-добрата ракия, която сте пили/споделили напоследък? Отговорите: достатъчно красноречиви, за да посягаме с подозрение към повечето бутилки с етикети, които не отговарят на критериите минимум 30-годишна отлежала домашна ракия за сватби, гюлова ракия в двулитрови бутилки, направена от хубави казанлъшки девойки и царици рози от долината на тракийските ръце или онази неизвестна ракия в шотовете с домат и сол, която си поръчват момичетата по изрязани бански и къси деним панталонки през август в бургаския бар Barbossa.

Малката изба Карабунар се опитва да влезе в дискусията със среднощна редакторска дегустация и с предсказуема носталгия по аристокрацията и доброто старо време в новия бранд Културна мискетова ракия с нейните ограничени количества отлежала, люта, оригинална и шестгодишната резерва. Ако не познавате името и продукцията на въпросната изба, може да се разходите до нейните лозя червен мискет в местността Шаровица в близост до Пазарджик и да разпитате за тригодишното отлежаване в дъбови бъчви и сорта люта чушка в гърлото на бутилката в средата на горната снимка, коя друга?

Културна Оригинална, Отлежала и Люта започва от 13 лева, а Резерва – от 60 лева.  Намират се в по-добрите магазини за алкохол и онлайн тук.