Минифестивалът на Rocket Psyence е международен

Колективът Rocket Psyence продължава да натиска за разпространението на психиделичните, сърф, шугейз и нойз рок течения в България с двудневния Rocket Psyence Fest – минифест с участието на Comasummer, Doesn’t Frogs, The Black Swells и гостите от съседна Гърция и Македония Psychedelic Trips to Death, Whereswilder и The John & Space Rebel Gang.

Македонците от The John & Space Rebel Gang свирят ударен блусарски и психеделеичн рок за като феновете на The Brian Jonestown Massacre. Деветгодишната им кариера е белязана от много промени в състава и един едноименен дългосвирещ албум на 2014. От година имаме нов записан и миксиран материал, но още не сме го издали. Няма краен срок за издаване на стари или нови парчета, стига да си заслужават, но когато пускаме албум, се стремим той да звучи като една 40-минутна песен, въпреки че са осем или девет отделни трака. По-лесно е да направиш EP, затова още не сме сигурни дали в момента имаме цял албум или две отделни EP-та.

Базираната в Солун гръцка шугейз рок група Psychedelic Trips to Death е наследила много от обречената безнадежност на The Jesus and Mary Chain, Singapore Sling и Joy Division и идва в София, за да изсвири парчета от предстоящия си нов албум. Този път работим по различен начин и е много вълнуващо, че правим нещата така, както не сме опитвали досега. Записите започват точно след Rocket Psyence Fest. Новите песни ще бъдат изсвирени изцяло на живо и ще бъдат записани чрез аналогова апаратура.

Whereswilder минават 800 километра от родната Атина, за да посвирят стоунър и сайкъделик рок с вокали ала John Lennon. Дебютният им албум Yearling е записан на живо на магнетофонна лента и е издаден от гръцкия лейбъл Six D.O.G.S. Records през 2014. Напоследък имаме тенденцията да свирим епични китарни сола на два гласа, когато имаме кофти ден в репетиционната. Изглежда това ни влияе добре и ни разтоварва от негативното настроение.

Rocket Psyence Fest е на 12 и 13 май в малката зала на Mixtape 5 след 20:00. Еднодневният билет на входа струва 15 лева, двудневният – 25 лева.