Summer Well е единственият читав фестивал наоколо това лято

Другата седмица сме в Букурещ не само заради The Kills, Editors и Interpol, но най-вече защото пичовете от Summer Well знаят как се прави чуден, летен и двудневен фестивал в живописен парк с езеро и с най-доброто от световната алтернативна и синтпоп сцена и изключително симпатична публика. Румънската столица е достъпен и красив град (с най-евтините таксита в София), затова разходката до близката Буфтя си заслужава дори и само като фестивално изживяване. И докато сглобяваме повече подробности за хедлайнерите на фестивала, нека припомним набързо някои интересни факти и събития и от предстоящия Summer Well 2017.

Фестивалът започва още на 11 август с първия Нощен пикник и концерт на букурещкия симфоничен оркестър, който ще изсвири 11 песни на 11 от бандите в лайн-ъпа с класически аранжимент. На 11 август, за да са още повече единиците.

 Ливърпулската формация Lantern Company се присъединява към Summer Well с перформанс и инсталация по време на въпросния нощен пикник. Съдейки по снимката по-горе, със сигурност едно от най-сниманите и инстаграмвани неща следващата седмица.

 Английските дизайнери Morag Myerscough и Luke Morgan от Supergroup London се включват с свои интересни скулптури в парка на фестивала, за да се почувстваме съвсем като на европейски фестивал.

Тазгодищният къмпинг е разположен на десетина минути пешеходно разстояние от фестивала на брега на езерото и има собствен бар, ресторант и басейн. Ако не спите на палатка и предпочитате настаняването в столицата, най-добре си инсталирайте мобилното приложение на Summer Well за Android или iOS, за да следите новините от фестивала и началните часове на отделните гигове или направо да си купите билет оттам (само за тарикати с iPhone).

Summer Well е на 12 и 13 август в парка Domeniul Stirbey в Буфтя на двайсетина километра от Букурещ. Двудневният билет струва 315 леи или 82 евро от офиса на Eventim в София. Повече информация за събитието има тук и във Facebook.