Слънчевите очила на Clandestino Veneto изглеждат баровски

Слънчевите очила с дървени рамки – един от възпитаните начини да демонстрирате добър вкус и артистичен антиконформизъм с яхване на симпатична тенденция, вдъхновена от природата и майсторската изработка на ръка. Познавате моделите от дъбови бъчки на Finlay & Co., чували сте за българската марка dWood, a сега ще научите и едно-друго за италианците от Clandestino Veneto. Познаваме нейния създател и горд венецианец Roberto покрай живота му в България и разпалената защита на италианския футбол и кухня по всички фронтове, но го уважаваме най-вече заради здравословната носталгия по родния си град и създаването на бутиковата марка за ръчно изработени слънчеви очила и диоптрични рамки. Очилата от Венеция не се доближават и за секунда до застрашени видове дървета и използват абанос, орех, дъб, явор и други подобни видове само от сертифицирани източници. Моделите с популярни силуети използват поляризирани стъкла и плаки с максимална защита от вредните слънчеви лъчи, заедно с шарнири и панти от неръждаема стомана плюс флекс система или плъзгане в двете посоки. Все пак, за да се презастраховат и да не горят в ада по погрешка, италианците си партнират с фондацията за опазване на горите и възстановяването на щетите от неконтролируемата сеч Forest&Life Movement и спонсорират проекта Seeds of Change за засаждане на дървета по света – малка индулгенция за това, че носите дървени рамки и по този начин връщате нещо обратно на света.

Formosa, 299 лева

Formosa, 299 лева

Класически силует за модел, направен от дървесина за скейтборд дъски, ацетат (лек биоразградим материал на основата на памука) и метал. Канадският клен е дълголетник и предпочитан материал за дъските на професионалните и обикновените карачи заради добрата здравина и еластичност, която го вкарва не само в очилата на Clandestino Veneto, но и в мебелната и музикалната индустрия (за изработването на инструменти, не само за фотосесии).

Veneziana, 280 лева

Veneziana, 280 лева

Veneziana с поляризирани и оледални розови стъкла напомня за имиджа на декадентски артисти или писатели и вечнозелените гори на Южна Индия и Шри Ланка с 25-метрови абаносови растения с най-тъмната позната дървесина, която има голяма плътност и фина текстура и може да се полира много гладко.

Rialto Ebony, 289 лева

Rialto Ebony, 289 лева

Тежкарски силует с големи стъкла и мост – Rialto e изработен от дървесината на широколистното дърво с опадливи листа явор и споменатия вече абанос.

Tronchetto S, 289 лева

Tronchetto S, 289 лева

Абанос, дъб и метал в симпатична зебра интерпретация на класическия Wayfarer силует. Tronchetto означава гнездо на италиански – аналогията ни бяга, но моделът си е супер.

Всички модели на Clandestino Veneto могат да бъдат поръчани онлайн тук. Спестете малко пари за морето като се възползвате от 15% отстъпка от цената на всички модели (без outlet) с промо код BS2016 при поръчка.