Яж, моли се и се разкарай

Джентълмените предпочитат скъпи проститутки? Целуни ме, че умирам? Как да печелиш приятели, след което да им съсипеш живота и мечтите? Истински мракобесен позитивизъм в началото на този иначе толкова романтичен месец с изкуството на канадския артист Brad Phillips и новата му книга Kiss Me I’m Dying ­– 80-страничен красив колекционерски литографски сборник с остри, преднамерено иронични и много язвителни реплики на един мизантроп в услуга на всеки изискан тираджия. Philips се е постарал доста с постигането на визуален контраст между значението на всяка реплика и нейната визуална презентация чрез комбинирането на познати щрифтове, ярко оцветени думи и вестникарски букви от фалшиви писма за откуп, които вкарват допълнително чувство за хумор в няколкото дузини мръснишки бележки за секс, самоубийства, неадекватност и личностна деградация.

Прекарах близо месец в едно отдалечено място в Нова Скотия. Отидох само с приятелката ми без планове да правим каквото и да било, но имам биполярно разстройство, не пия лекарства и съответно много бързо почнах да се отегчавам. Имах много свободна хартия и започнах да се заигравам с всичките тези тъпи слогани. Изглеждат като извадени от New Yorker, но са чисто и просто забавни, цинични и устати игри на думи.

Остава само да решите дали да си поръчате книгата, да откраднете част от гениалните му реплики за статуси в социалните мрежи или да си поръчате подобно литография от самия Phillips. Така се прави.

Kiss Me I’m Dying (36 картини, 80 страници, твърди корици, Stanley/Barker) на Brad Phillips струва 46 лева и може да бъде поръчана онлайн тук.