irreverent, от Carine Roitfeld

Carine Roitfeld е най-добрият пример за моден редактор, който трансформира не особено влиятелно списание със скромен за името си тираж (френският Vogue) като взима най-доброто от историята на изданието, забравя срама си, не се страхува да провокира, въвежда порно шик естетиката (тя самата предпочита определението еротичен шик) и работи само с най-добрите фотографи и разказвачи на своето време. Французойката от руски произход с лице на Iggy Pop (големи опушени очи, съвършени маниери и типична френска класа) е достатъчно дръзка (най-смелите кампании на Gucci по времето на Tom Ford), за да изгради списание спрямо своя образ. А това никак не е малко.

През последната година след като напусна Vogue Rotifeld се беше отдала на различни проекти и фотосесии за издания като V, но вече можем да притежаваме едно от най-силните й постижения до момента. Масивната книга Irreverent е визуална история на смелата кариера на Carine, посветена на нарушаването на правилата на буржуазната елегантност и норми – над 250 откъса от работата й за различни списания, рекламни кампании, лични снимки от семейството и бележки от всички влиятелни имена в индустрията с текст на Cathy Horyn от The New York Times и сътрудничеството на Olivier Zahm, Anna Wintour, Tom Ford, Miuccia Prada, David Sims, Mario Testino, Stefano Pilati, Sofia Coppola, Lara Stone, Ricardo Tisci и кой ли още не.

Въобще Irreverent е най-интимният поглед върху живота и естетиката на Carine Roitfeld – един от най-значимите редактори в модата на нашето време и разбира се, дяволски красива жена.

Irreverent струва около 100 долара/60 паунда, свършва бързо и може да бъде намерена тук там в интернет или най-добре от сайта на Rizzoli.