Девет читави бомбъри от разпродажбата на oki-ni

Оki-ni разкарва мъжките колекциите от сезон есен/зима 2015 с отстъпки до 70% – чудесен повод да похарчим всичките си пари, да банкрутираме като пичове и да станем бездомни ценители на най-доброто от европейската мода под формата на дузина бомбъри, какво друго?

Технически погледнато, тук си имаме работа не точно с бомбър, а по-скоро с памучен офицерски суетшърт от Бундесвера (€141). Всъщност моделът на У-3 е вдъхновен от детайлите в облеклото на кралските военновъздушни сили (RAF) и джобовете на класическото яке MA-1.

Зеленият камуфлажен бомбър на Y-3 (€116) използва доста абстрактен десен, иначе е направен от много лека полиестерна материя и се различава от класическите хулигански модели по липсата на трикотажен ластик върху маншетите и допълнителните два джоба с цип върху гърдите.

Ловджийският (само заради името, не заради предназначението) бомбър на CMMN SWDN (€154) с дигитален принт е създаден с любезната подкрепа на 90-тарското спортно облекло и съвременната италианска традиция в шиенето на мъжка мода. Раздутият силует предполага носене с по-широки панталони.

Christopher Raeburn е голямо име в нашата църква, а цената на този семпъл ватиран бомбър (€132) е най-доброто нещо, което можем да си ползволим в следващите няколко месеца и въобще от споменатите марки наоколо, затова смело напред към хубавата, топлеща и много лека грейка с класически силует и всички необходими детайли като ластици на маншетите, талията и яката и достатъчно джобове.

Абсолютно класически бомбър на Helmut Lang (€388), който се различава от китайските такива по магазините и оригиналните модели на Alpha Industries само по използваните първокласни памучни материи и множеството функционални джобове. За същите пари може да облечете цял футболен отбор от хулигани или цял отряд за гражданска защита със зелени бомбъри, ама нейсе.

Още един класически двулицев бомбър в много тъмно зелено с контрастни ластици на Marc Jacobs (€751), който е сатениран достатъчно добре, за да не изглежда прекалено дискотечно, подплатен достатъчно добре с хубава вата за повече топлина през зимата и достатъчно широк, за да се различава от всеки друг модел в настоящата селекция.

Тъмносиният бомбър от вълна и неопрен на италианската марка Marni (€608) обслужва вътрешния комплексиран Napoleon Bonaparte във всеки от нас. Големи копчета, големи трикотажни ластици, голям силует и още по-големи амбиции за бъдещето, поне докато се стопи снега.

Тъмночервен, къс и сатениран бомбър на Paul Smith (€394), защото, нали, все някога ще се наложи да отидем на дискотека без сако или да участваме в някоя студентска късометражна продукция със спорно качество?

Damir Doma явно кара есента и зимата на по-топли места (апропо, колекцията му Silent се произвежда в Португалия – бел.ред.), оттам и идеята му за сив, памучен, лек, тънък и направо пролетен бомбър (€311) с релефни панели, груби шевове и почти невидими джобове и добре оребрена яка.

Цялата разпродажба на oki-ni е тук.