Зимна екипировка

Timberland е сериозна марка за легендарни обувки, които се справят с най-отвратителните зимни условия в града и отдавна са надхвърлили работническите асоциации от 1973 година досега. Освен това работят за намаляване влиянието върху природата като използват рециклирани материали в производството. Хубавото на обувките Timberland е, че могат да служат вярно в продължение на ужасно много години. Единственият проблем е прескачането на психологическата граница дали може да си позволите да минете психологическата граница от 350 лева за чифт. Инвестицията си заслужава, особено когато е придружена от разпродажба и възможност за купуване на два чифта за стойността на един. Велурените планински боти Abington Havana (165 лв.) са в класическата за този модел форма и височина и разполагат с доста ръчно изработени елементи – равна и стабилна масивна подметка, ръчно обработена кожа от вътрешната страна и тъмнокафяв велур от външната. Двуцветните връзки вкарват достатъчно настроение, иначе можем да се надяваме, че велурът се разбира отлично със снега и дъждовете и остарява добре.

Черният вариант на Abington (235 лв.) със сигурност се поддържа много по-лесно заради кожената вънщна част и елементите от синтетика – можем да се обзаложим, че ще понесе снега и кишата в пъти по-добре от велура, но едва ли ще остарее толкова добре. Все пак моделът в черно с двуцветни връзки (синьо и черно) е добра алтернатива за планината. Този модел умира да бъде носен с много тъмен и суров деним или с някои вълнени панталони от туид за още комфорт и изолация от студа.

Войнишките боти Arnold (155 лв.) едва ли имат нещо общо с бившия губернатор и Мистър Олимпия и са някаква странна кръстоска между елементи от пустинните боти, меки пролетни  обувки, маскировъчна щампа, сигнална подплата, която се забелязва от километър, дебела подметка със стабилен грайфер от изкуствена материя и интересно завързване зад петата и върху зашития неподвижен език. По-скоро суха есен и зима в града, отколкото сняг и планина. За всеки случай.

Още три модела, които си струват: класически войнишки ботуши от набук (210 лв.), високи войнишки боти с равна подметка в тъмнокафяво от същата кожа (220 лв.) и тъмнокафяви кожени боти със състарен вид (210 лв.) Цялата разпродажба на Timberland e тук.