Бъдещето на Adidas Originals се казва NMD

Adidas тушира кошмарните финансови резултати и стагниращите продажби от 2014 със здраво бачкане в дизайнерския отдел и все по-нарастващ апетит към увеличаване на дела в Северна Америка и тоталното превземане на нишата от специални модели и дизайнерски колаборации в съвременния пазар за кецове и спортни стоки. Откъде знаем такива неща? Четем икономическите новини в Bloomberg и не можем да не отбележем суперуспешния старт на 2015 с Yeezy Boost (Kanye West), серията Supercolor Pack (Pharrell Williams) и разработката Futurecraft на Originals, Tubular, Flux, продължаващото осъвременяване на класически модели и стабилния успех на Y-3 и колаборациите с Rick Owens и Raf Simons. Коя е следващата стъпка? Съблазняването на градските номади в световните мегаполиси, които все по-често носят хибридни кецове за спорт и обикновено размотаване. Унисекс моделът NMD на Adidas Originals e стъпка напред от стандартното обновяване на стар дизайн с нови технологии. NMD е изцяло ново животно, вдъхновено от отличителните черти в силуета на 80-тарските Micro Pacer, Rising Star и Boston Super и напомпано с най-новите технологии на марката като Primeknit за горната част и Boost за подметката.

Технически погледнато, NMD е модел за бягане, който е разработен под формата на ежедневна обувка с олекотена конструкция и предизвикателен силует от остри ъгли, контрастни цветове и иновативни материи. Основната идея на дизайнерите обаче се върти около пътешественици: основният модел в линията NMD е изключително лека и гъвкава обувка, която заема много малко място в багажа и се сгъва без проблем. Комфортът си идва по подразбиране, остава само да видим какво се случва с другите наложителни качества като издръжливостта, силата и способността да абсорбира външните шокове. Адидас възнамерява да представя нови модели в линията NMD през цялата 2016, което прави вътрешната битка за клиенти с Yeezy Boost и външната с почитателите на Nike и Puma повече от интересна.

Adidas Originals NMD е в HomeCourt магазините на марката в Сердика Център и The Mall от януари и още утре на пазара в Щатите срещу $170, което ни кара да прогнозираме цена за България около и под 300 лева.