Къс вариант

© Георги Андинов

© Георги Андинов

Смъртоносно високите температурите и неясната политическа обстановка изискват завръщане на някоя от разновидностите на т.нар. войнишка buzz cut прическа, която осигурява комфорт в жегата и не изисква особена поддръжка. Казано по друг начин – идеална за лятото. Единият вариант е да изнудите партньора си да ви мине с машинката след като сте уверите, че нямате много ръбове, вдлъбнатини и белези по главата (а също и уши като слончето Дъмбо – бел.ред.), а по-сигурният е да се обърнете към нашия човек Георги Петков. Макар някои от последните му идеи в книгата Косата Днес да са посрещани на нож в Техеран и Кабул, Георги може да тушира напрежението с няколко варианта на buzz cut прическа за хора с приличен череп.

Подстригването започва от горната дясна част на главата с тример 8 мм, с който минаваме цялата глава. Минаваме страните с тример 5 мм, след което правим плавно преливане с тример 2 мм от началото на корените до средата на главата. Оформяме контура около лицето, бакенбардите и ушите с контурен тример и завършваме с преливане на всички ръбове пак със същия тример, но през гребен.

Звучи сложно като за дебютанти, но всъщност е ужасно лесно. Подобна подстрижка е подходяща за всеки, който иска да се мине първи номер, но да не изглежда съвсем като футболен хулиган или националист. Хубавото на мъжките коси и конкретно на този вид прически е, че са къси и могат да се мият всеки ден. Екстра.

Георги Петков е тук. Hair Today е в по-добрите книжарници.