Мосю Помпадур

Пламен Димитров, фризьор © Вихрен Георгиев

Идеята за последната фотосесия на Вихрен Георгиев идва от стария му приятел Пламен Димитров и една стара чернобяла портретна снимка на мустаците на фризьора по време на първия Movember в България. Тогава липсват прическите и понеже понастоящем съществуват много интересни съчетания между прическа, коса и татуировки, двамата се спират на няколко от най-любопитните си клиенти, които изглеждат добре и адекватно за момента.

Фотография Вихрен Георгиев Коса Пламен Димитров за Artelier Модели Тодор, Милен, Йордан и Пламен

Тодор Пеев, журналист / сценарист / тв водещ © Вихрен Георгиев

Според Пламен най-модерният стил в момента е така нареченият closed shaved pompadour – много късо подстригване с машинка покрай ушите и с бръснач покрай врата за по-добро вдигнато високо преливане, което ни оставя само с бретон, обърнат назад или леко встрани, ако има достатъчно коса да си го позволим. Обемът на бретона определя и името на този стил – pompadour. Стилизираме го с вакса или дефиниращ крем за по-естествен ефект. Силният гел е препоръчителен само за по-непокорни и къдрави коси. Отстрани – преливане в дължината или изцяло обръснато. Перчемът може да е вързан на опашка или сплетен на плитка. Варианти много.

Йордан Ангелов, интериорен дизайнер / диджей © Вихрен Георгиев

Брадите се поддържат със специални шампоани, балсами, масла и всевъзможни продукти. Попадали сме дори на шампоан против пърхот за брада. Всичко това се прави, за да може брадата да изглежда естествена и почти неподдържана и да не се засича покрай лицето. Дължината няма значение, стига да не е прекалено дефинирана – с други думи, да го духа метросексуалността. Ако искате атрактивна и дълга брада, изправете наличната с преса.

Милен Йорданов, визуален мърчандайзър / диджей © Вихрен Георгиев

© Вихрен Георгиев

Artelier е в кв. Изток на ул.Тинтява 13 Б. Повече информация на +359 898 369 269 и на 02 97195 22.