Продуктово позициониране

Пронизващите сини очи на Daniel Craig смразяват почти толкова сигурно, колкото и кашмирното сиво поло на N.Peal в промо кампанията и първия пълен трейлър на Спектър, който ще се появи по кината в началото на ноември. Английският супер шпионин James Bond минава през няколко красавици и доста зрелищни преследвания и битки по пътя си към злодея Franz Oberhauser (Christoph Waltz) и тайната организация SPECTRE, а вещоманите от Boyscout изброяват всички интересни продукти, които не могат да си позволят, но биха ги приближили доста близо до интересния живот на най-известния герой на Ian Fleming.

1. Костюмите и връхното облекло са дело на американския дизайнер Tom Ford, който се завръща като анонимния шивач на James Bond за трети път след Спектър на утехата и 007 Координати: Скайфол. Бежовото смокинг сако е директна препратка към Sean Connery в Голдфингър и Диамантите са вечни и Roger Moore в Октопуси. Оглеждайте се и за класическите боти Sanders and Sanders на Anthony Sinclair, дължащи славата си на Steve McQueen и струващи точно £190. Цената на един костюм от Tom Ford е около $5000. Ще трябва да се разходите до някой от бутиците на дизайнера, защото Ford не предлага костюмите си онлайн.

2. За щастие, слънчевите очила на Bond (отново Tom Ford, модел Snowdon) са доста по-достъпни (£230) и могат да бъдат поръчани онлайн тук.

3. Лимитираният часовник Omega Seamaster Aqua Terra с верижка от неръждаема стомана, издържа на огромни магнитни полета и е произведен в едва 15007 бройки. Цена: около €6000.

ga006-walther-ppk

4. Оръжието: добрият стар Walther PPK и дебют на Heckler & Koch VP9.

5. Атомобилите в Спектър заслужават отделна статия. Футуристичният сребрист прототип Aston Martin DB10 с две врати е създаден специално за филма в десетина бройки, чиято цена все още не е известна. Този автомобил едва ли ще влезе в серийно производство, но е добър знак за посоката на развитие на дизайна в английската компания.

От ляво надясно: Range Rover Sport SVR, Jaguar C-X75 и Land Rover Defender Big Foot

От ляво надясно: Range Rover Sport SVR, Jaguar C-X75 и Land Rover Defender Big Foot

Първо Le Chiffre и Mr. White в Казино Роял, после Dominic Greene в Спектър на утехата – тенденцията е повече от ясна. Злодеите в последните Bond филми карат Jaguar. Прототипът C-X75, шофиран от Mr. Hinx в Рим, е вариация на един от моделите на Jaguar, представени преди пет години на автомобилното изложение в Париж. Останалите главорези шофират много зли и мощни Range Rover Sport SVR и черни Land Rover Defender Big Foot с допълнителни фарове и светлини и огромни гуми за сняг.

6. Алкохолът е лесен: бирa Heineken (1-3 лв.), уиски Macаllan (около 90лв. за бутилка 12-годишно малцово шотландско), шампанско Bollinger (около 130 лв./бутилка) и водка Belvedere (около 60 лв./бутилка) – живот като на кино.

Спектър е по кината и в IMAX от 6 ноември.