Какво ще правим на Дома Арт Фест Нордика?

Кратък списък със задължителните събития в програмата на ДОМА Арт Фест Нордика, които ще посетим през следващите няколко седмици в София:

Blue Coat Venture

Blue Coat Venture

1. Концертът на Blue Coat Venture и Espan Festive – два еднакво интересни и различни скандинавски проекти, които се вдъхновяват от морето на западния бряг на Швеция и музиката на артисти като James Taylor и Nick Drake. 9 юни пред Café Devet на ул. Иван Вазов 9.

2. Фотографска изложба на Jens Olof Lasthein White Sea, Black Sea, посветена на бита на хората в пограничния регион между Западна и Източна Европа. Роденият през 64-та година шведски фотограф и изследовател живее и работи в Стокхолм, но пътува често до Азия и Източна Европа за вдъхновение. Автентичната му фотография улавя точния момент по най-добрия възможен начин и те сблъсква фронтално с доста интересни субекти. Във Vivacom Art Hall до 20 юни.

3. Проектът Dispatchwork на артиста Jan Vormann, който намира разрушени и пропукани места в обществени сгради по света и ги запълва с различни по цвят и размер пластмасови блокчета Lego. Детската ни мания се реализира под формата на разнообразяване на сивото пространство. 5 юни на избрани локации, за които можем да се информираме тук.

4. Кулинарният брънч на открито и посрещането на един от най-обичаните скандинавски празници Midsommer с песни, танци, нордски ритуали и всякакви такива подобни неща. 7 юни на зелените площи зад Хладилен Завод МРАЗ за брънча и 20 юни на същото място за закриването на фестивала.

ДОМА Арт Фест Нордика e до 20 юни в София и Пловдив. Пълната програма на фестивала е тук. Всички събития са с вход свободен.