Кучешкият живот на Bodhi, най-стилното животно в света

Следващият път като решите, че сте постигнали нещо съществено в живота, се сетете за красивото Шиба ину куче Bodhi, което се облича по-добре от всеки един от нас и вече има книга. Да, куче със собствена книга, приходите от която най-вероятно ще отидат за възможно най-скъпите космически гранули и подсигуряване на красиви Шиба ину кучки за компания. Ок де, технически погледнато, книгата на известното Menswear Dog е естествен резултат от находчивостта на неговите стопани David Fung и Yena Kim, които започват да го обличат като мъж и да публикуват снимките в Tumblr преди три години. Блогосферата само това чака – Bodhi се появява в списанията Bloomberg Businessweek, Details, Esquire, GQ и Time, преди да го полазят за рекламни кампании от Bloomingdale’s, Coach, Kenneth Cole, Purina, Revlon и Victorinox. Следващата логична стъпка за всеки успешен Tumblr е издаването на книга. The New Classics е наръчник със съвети как да се обличаме адекватно, поднесени от най-добрия приятел на човека. Bodhi и неговите стопани споделят практичните хитрости зад най-добрите попадения на животното в опит да ни научат как да се обличаме, пазаруване и уцелваме правилния размер. Книгата е приличен микс от дизайнерски лейбъли, традиционни марки и масови етикети за по-спестовните като нас, които могат да се възползват и от полезния коментар на авторите за най-доброто деним яке (Levi’s Original), универсалното приложение на сивите костюми, блейзърите и ризите и още дузина идеи как да се обличаме за офиса, летните сватби, фитнеса и официалните коктейли, ако ни поканят. Bodhi може и да позира добре, но все още не се е научил да говори, затова поговорихме по телефона с неговите стопани за страха от агенцията за защита на животните, основните правила при мъжкия стайлинг и най-добрите дизайнери на мъжка мода.

Kaк ви хрумна идеята за Menswear Dog? Dave и Yena: Споделихме снимка на Bodhi с една от жилетките на Dave във Facebook преди три години и тя получи повече харесвания и коментари, откогато и да било. Направихме набързо един Tumblr с още няколко снимки и пощата ни се препълни с въпроси от списания и тв предавания за нула време. Bodhi е роден с такава харизма, винаги е бил много самоуверен и направо се прероди, като започнахме да го обличаме и да му тикаме фотоапарата под носа. Позира по различен начин и има различно излъчване, все едно е професионален модел.

Кога започнахте да се интересувате от мода? Dave: Yena е израснала в Индия и винаги е имала отношение към текстила и цветовете. Тя работи в модната индустрията и ме превърна в свои проект, когато започнахме да излизаме. Обличаше ме с неща, с които иначе никога не бих посмял. И двамата започнахме да се интересуваме по-сериозно от мъжка мода. По това време започнаха да се появяват много тематични блогове, което ни амбицира да развием Menswear Dog.

Кои са най-честите грешки при мъжете, докато се обличат? Dave и Yena: Купуването на неподходящ размер в мнозинството от случаите. Няма значение колко пари изхарчите, ако дрехата не ви стои добре. Все още съществуват неща като размъкнатите панталони и обувките с квадратно бомбе, които трябва да си останат погребани в 90-те.

© David Fung и Yena Kim, 2015

© David Fung и Yena Kim, 2015

Защо да ни пука какво носим във фитнеса или на плажа? Dave и Yena: Защото така демонстрирате, че ви пука как изглеждате и как се представяте пред света. Това не означава, че трябва да сме облечени перфектно постоянно, но след определена възраст запуснатият имидж просто не е привлекателен. Носим по-малко дрехи на плажа и във фитнеса, съответно пропорцията и кройката са още по-ключови.

За какво внимавате, докато купувате дрехи? Dave: Кройката и плата са първите неща, които забелязвам. Опитайте се да забравите своя размер за момент и рискувайте с по-малък, освен ако не ви е прекален тесен. Четете етикетите и пипайте материите. От какво са направени? Естествени или изкуствени? Евтини ли са на пипане? Дразнят ли? Изискват ли специални грижи като химическо? Отговорите на тези въпроси спестяват пари.

Какво ви вдъхновява? Dave и Yena: За щастие живеем в Ню Йорк, най-голямото дефиле в света. Трябва само да се разходим в Сохо или Долен Ийст Сайд, за да открием всякакви хора, облечени по невероятен начин. Напоследък все повече мъже експериментират с комбинирането на спортно и класически мъжко облекло – спортни varsity якета с панталони от туид и оксфорд обувки или страхотни костюми по поръчка с идеално почистени и минималистични маратонки за бягане. Бракът между подобни контрасти е непрекъснато вдъхновение за много от снимките в Menswear Dog. Иначе винаги можем да прегледаме Tumblr, ако ни мързи да се разходим.

Ако Bodhi можеше да говори, кой щеше да е любимият му дизайнер? Dave и Yena: Tom Ford. Когато всички започнаха да правят много вталени и къси костюми, той продължи да налага отличителен мъжкарски силует с широки заострени ревери, масивни рамене и прибрана талия от луксозни платове. Още от Rat Pack и Frank Sinatra насам, този силует създава увереност и кара мъжете да изглеждат като мъже.

Книгата The New Classics (твърди корици, 160 страници, 400 фотографии и илюстрации, Artisan Books) на David Fung и Yena Kim струва €17 и може да бъде поръчана онлайн тук.