Видео: На две на Росен Кукошаров

Росен Кукошаров е сугестопедагог с английски език, но ние го познаваме предимно в по-лежерното му амплоа на вокалист на пловдивското фънк комбо FreeStyle, с които подгрява Jamiroquai  в София и издава съвместен албум отпреди две години – No Time To Play. Дебютният му самостоятелен сингъл На две е копродукция с музикалните продуценти Freak Collective и продуцентите от пловдивския лейбъл CTP Records, които издават качествена соул, поп и фънк музика и в следващите няколко месеца ще чупят глави с предстоящия албум на Рут Колева и нов сингъл на една красива девойка, но за нея по-късно. На две е тежкарски фънк и stеviewonder-ов поп с истински инструменти, леко прикрита носталгия и обречен текст, а видеото към него е поредната извънградска любовна история с хубава мадама, неясен край и един Oldsmobile от 62-а година.

Изглеждаш леко притеснен във видеото – от момичето (актрисата Елена Недкова – бел.ред.) или от драматичния текст? Нито едно от двете. Имам проблем с представянето пред малка публика, а режисьорът Виктор Иванов и неговия екип са много яки професионалисти, но си остават прекалено малка публика.

© Виктор Иванов / Studio CTP Records

Разкажи за работата с продуцентите от Freak Collective. Как записахте парчето, кой каква задача имаше? Имам щастието Freak Collective да са мои много близки приятели и работата с тях всеки път всъщност е празник. Обикновено някой изскача с някаква идея и след това всички се побъркват. Всеки изсипва багажа, бой с факсове и накрая избираме само най-хубавото.

Работите ли по още нови парчета? О, да! Има няколко неща, които са в процес. Бобо чу едно от тях и ще се радвам, ако участва.

© Виктор Иванов / Studio CTP Records

Пееш във Freestyle, виждали сме те на сцена с Bobo & The Gang. Какво научи от тези групи? Научих, че когато става въпрос за креативен процес, с който искаш да изразиш вътрешния си свят, най-добре да не правиш компромиси с това. Другото е, че ми е по-приятно да свиря с приятели, отколкото с колеги.

Кой е по-добрия певец – ти или Бобо? Колко нощи съм прекарал в гледане на Междузвездни войни и с този въпрос в главата! Бобо е изпълнител и приятел, който супер много харесвам и се радвам да наблюдавам неговото израстване. Може би единственият хип-хоп изпълнител, който харесвам в България. Иначе само Michael Jackson!

© Виктор Иванов / Studio CTP Records

Пишеш текстове за Лили Иванова, пееш като внука на Васил Найденов и изгубения близнак на Джъстин Тимбърлейк и Робин Тик. С кого искаш да работиш занапред? Хаха, благодаря за комплимента, надявам се да съм намерения брат-близнак на Justin и Robin. Винаги е щастие да се запознавам с музиканти, които не познавам, но за мен е важно да правя музика с приятели. Aко в процеса на музициране намеря такива, бонус.

Какво се случва в Пловдив напоследък? Айлякът никога не залязва! Творецът има нужда от тази странна форма на медитация. Говорим за Пловдив, защото напоследък бе излъчен като Европейска столица на културата за 2019 година, а и защото от 6 хиляди години в Пловдив все нещо се случва.

© Виктор Иванов / Studio CTP Records

Какво слушаш напоследък? Препоръчай няколко албума, с които да влезем сериозно в есенната депресия? Напоследък слушам много блус и започвам отново да се отварям към арендби – John Legend, Laura Mvula, Donny Hathaway и безкрайния Stevie Wonder. Затова Sing To The Moon на Laura Mvula, Mama Rosa на Brian Blade, 20/20 Experience на Justin Timberlake, G I R L на Pharell Williams, Love in The Future на John Legend и Live in Japan на Stevie Wonder.

© Виктор Иванов / Studio CTP Records

C.T.P Records е тук. Freak Collective е в Tumblr.