Бели пясъци

Последната уикенд селекция на анимационно облекло и аксесоари ни превръща в нещо средно между смели Lego човечета и загубени на остров Ибиза момичета и момчета, които не се страхуват да експериментират с ярки принтове и смел дизайн за летните си сандали.

Плажните шорти на английската марка Ted Baker (159 лв.) убиват със смъртоносна цена и запомнящ се син десен на неидентифицирани риби, корали и други растения, освен това са изработени изцяло от полиестер, което означава бързо изсъхване. Стандартната кройка и дължина над коляното са допълнени от пристегателен ластик на талията, заден джоб с лого и цял бандаж, за да не лъснем голи докато скачаме наляво надясно. Стандартната кройка и дължина над коляното са допълнени от пристегателен ластик на талията, заден джоб с лого и цял бандаж, за да не лъснем голи докато скачаме наляво-надясно.

От пръв поглед е ясно, че новите извънземни хималайски сандали на Camper (280 лв.) са нов модел от колекцията обувки TOÐER на испанската марка и немския дизайнер Bernhard Willhelm. Всички досегашни модели могат да се похвалят с удобни подметки, неповторим дизайн и висококачествени материали. Сандалите в ляво са свежа интерпретация на зигзагообразен дизайн на ръчно-изработената гумена подметка, която е допълнена с три подвижни велкро каишки в различни цветове. Петата е омекотена с възглавничка, а горната страна на подметката е изцяло от кожа. Специфичният дизайн на подметката е изпробван вече много пъти при останалите модели – нямаме проблеми с комфорта и стабилност докато обикаляме по морените.

Едва ли всеки може да се похвали с железни нерви и достатъчно желание да си опакова кърпата от Scotch & Soda (79 лв.) по подобен начин с текстилна дръжка, но все пак няма как да не отбележим практичността на подобно нещо, което прави модела удобен за пренасяне и за закачане на всякакви допълнителни портмонета, каишки и въобще всичко, каквото се сетите. Оранжевата хавлиена кърпа с флорален десен е направена от 100% памук и е с размер 150 x 170 сантиметра.

Camper, Scotch & Soda (Fan Point) и Ted Baker (D’O Uomo) са в Сердика Център.