Сгъваеми градски велосипеди

Постстудио

Колаборациите за нов продуктов дизайн са нещо нормално за по-големите фестивали и подобни събития по света. У нас има леко раздвижване благодарение на екипа на One Design Week, който прави комбо с участниците във фестивала Елиа Недков, Кирил Златков, Виктория Книш, Фонтан 2 и Постстудио, който създават ограничена серия от 45 сгъваеми велосипеди Sprint в шест различни модела с леко пипнат дизайн на рамката. Под леко разбираме предимно оптичен тунинг, защото замесените са повече графични и по-малко продуктови дизайнери и инженери.

Елиа Недков, 5 броя, 665 лв. всеки

Елиа Недков работи в областта на архитектурата, дизайна и графиката и понастоящем е базиран в София, Кирил Златков има няколко самостоятелни изложби и множество участия в общи проекти (миналогодишния Нова българска типография с работата на над 20 български графични дизайнери и студиа), биеналета и триеналета в страната и по света и работи като творчески директор и рекламист, Виктория Книш е курирала детската програма на миналогодишния фестивал Sofia Design Week, Фонтан 2 са автори на цялостната визуална идентичност на тазгодишния One Design Week, a Постстудио действат радикално и местят целия си офис в пловдивския квартал Капана. Помним последните с мащабния изследователски проект върху работата на българския график Стефан Кънчев.

Кирил Златков, 5 броя, 665 лв. всеки

Отправната точка за новата визия на велосипедите при всички участници е било мотото на фестивала Номад. Догодина очакваме да се включат и повече продуктови дизайнери с радикални идеи за млади велосипедисти. Има и друг обикновен и двойно по-евтин вариант без дизайнерски тунинг – сгъваем велосипед Matex с матирана рамка за 292 лв. от Decathlon.

Виктория Книш, 5 броя, 295 лв. всеки

Велосипедите на One Design Week могат да бъдат закупени по време на фестивала в Пловдив от 20 до 29 юни. Повече информация има тук.