NSFW Интервю: Момчетата от WRCKLSS

Драгомир Дончев и Стефан Василев от WRCKLSS © Вихрен Георгиев

­­­­­­Добре дошли в златните години на воайорството и момичешкия ексхибиционизъм. Стефан Василев (дизайнер и създател на Urban Saints), Драгомир Дончев (начинаещ рекламист и музикант), Надя Сивкова и Биляна Брайкова обединяват общата си страст към еротиката и създават WRCKLSS – онлайн платформа, която им дава идеалното оправдание да събличат и снимат момичета по апартаменти и да ги представят без излишен текст и обяснения. Екипът зад българския проект стои от добрата страна на съвременната еротика, не натрапва излишна вулгарност и предпочита да работи с деликатни и доста освободени непознати момичета с освободено отношение към пуританските нрави. Говорим си с мъжката част от WRCKLSS за лекото начало, непринудената естетика и основните опорни точки.

Биляна от Стефан Василев и Драгомир Дончев © WRCKLSS

Какво е WRCKLSS? Драгомир: Буквално името е комбинация от wreck и reckless, каквито са и момичетата – опустошителни и дръзки. Опитваме се да избягаме от пошлостта на мъжките списания и това да сме прекалено арт. Целта е да намираме красивите момичета от ежедневието и да ги запаметяваме от една различна гледна точка.

Веси от Драгомир Дончев © WRCKLSS

Как се събрахте четиримата? Драгомир: С приятелката ми Биляна отдавна планирахме нещо подобно. Преди време реших да предложа идеята на Стефан, защото наблюдавах афинитета му към снимане на жени. Тогава не се познавахме лично. Той беше доста инициативен със своите предложения за име и уебсайт. Стефан: Приказката с Драго вървеше абстрактно в пространството от известно време и в един момент явно узря и се случи. Заедно снимахме за една девойка, която прави handmade бельо и използвахме повода да стартираме WRCKLSS.

Елица от Стефан Василев и Драгомир Дончев © WRCKLSS

Колко често се обновява? Драгомир: Засега веднъж седмично. Ако успеем да задържим това темпо, няма да е зле. Стефан: Не сме говорили за конкретна схема. Ще зависи от заснетите материали основно.

Адриана от Стефан Василев и Драгомир Дончев © WRCKLSS

Типичните wrcklss момичета? Драгомир: Общото между всяка една от тях е, че ние ги намираме за секси. Те са смели и уверени в красотата си и също като нас мислят, че голотата на едно момиче е нещо красиво и естествено. Но тук трудно се намират истински разкрепостени момичета, които се навиват за по-дръзки сесии – все пак всички се познават и се притесняват какво ще си кажат хората. Може би всичко идва от тесногръдието на обществото. Стефан: Това са девойки, които с наша помощ показват, че не всички в България се притесняват да покажат по-лична и скрита част (която пък е ужасно красива) пред публика. WRCKLSS момичетата са смели, дръзки и не им пука за разни норми и пуритански правила. Правят го ей така, с ентусиазъм и желание, точно както и скромния ни екип. Май имаме някаква принципна зависимост към красотата в тази нейна форма. Това е моята гледна точка, може пък да не са такива, хаха. Важното е просто да се получи красиво накрая. Общи черти на тези момичета са смелост и чар, всичко друго е субективно.

Лена от Стефан Василев © WRCKLSS

Еротиката, която ви интересува? Драгомир: Нещо нормално, което не трябва да е табу. Стефан: Нежна, деликатна, с много силуети и игра със светлината и формите. Без да е пошло и плоско.

Джулия от Стефан Василев © WRCKLSS

Каква е ролята на двете момичета в екипа на WRCKLSS? Драгомир: Надя Сивкова е професионален гримьор и се грижи за подчертаването на красотата. Биляна се занимава с масови комуникации: работата й в WRCKLSS е да движи социалните мрежи. Всеки от нас участва в избирането на момичетата, което е трудна задача и хора с толкова различни вкусове. За да успокоим критиците, двамата със Стефан не сме професионални фотографи. Аз се занимавам с реклама, а той е бранд дизайнер. Стефан: Коректив, вдъхновение, криейтив по време на снимките. Все пак имат повече опит с това да знаят какво се иска от едно момиче, за да изглежда съблазнително.

Unknown © WRCKLSS

Как мислите да развивате платформата? Драгомир: Въпреки комерсиалния ни старт с фотосесията за новото ръчно изработено бельо Lena-Lena, засега нямаме търговска цел. Ако хората имат интерес, най-вероятно ще пуснем онлайн магазин с потници и тениски на бранда. Стефан: Надявам се никога да не спрем да се забавляваме с това, честно. Иначе всичко ще се развие по някакъв естествен начин, както досега с импровизация и разговори напред-назад помежду ни. После вече не е ясно какво следва.

Karolina от Драгомир Дончев © WRCKLSS

Момичетата на WRCKLSS са тук.