2012 започва с Edwin van Cleef

Edwin van Cleef идва в София, за да ни отвърти главите навръх Нова година с двучасов сет точно след 12. Младият диджей и продуцент от Leeds вече се е разписал с няколко жестоки сингъла и поне половин дузина от най-силните ремикси на последните 2-3 години за хора като Chilly Gonzales, Solange Knowles, Futureheads. Поговорихме си с него, прясно завърнал се от кратка обиколко на Северна Америка.

[soundcloud]http://soundcloud.com/edwinvancleef/chilly-gonzales-you-can-dance[/soundcloud]

Здравей, много се радвамe, че идваш да празнуваш Нова година с нас. Преди седмица беше на мини-турне на Щатите – какъв е най-добрият лек за часовата разлика? Наистина очаквам участието си с нетърпение – всъщност, това ще е първото ми новогодишно шоу! Надявам се, че ще мога да донеса в България малко от добрия стар английски новогодишен дух, който всъщност включва доста пиене и ъ-ъ-ъ… малко отброяване. Предполагам, че е така навсякъде де. Но да, направих малка обиколка на САЩ и Канада и беше невероятно, не мога да дочакам да се върна там. Надяваме се България ще има същия ефект върху мен :V За джет лага обаче мисля, че няма лек. Aз сигурно за съжаление ще страдам от него завинаги. Ама това е ок, поне не е заразно.

Какви са съставките на едно готино парти? Да си призная бях почнал да пиша бутафорна рецепта по стъпки със съставки и всичко, ама се отегчих и май въобще не стана толкова смешно, колкото се надявах, и се отказах. Вместо това ще бъда кратък: за добро парти ти трябват хора, готови да се забавляват, и ужасно голямо количество алкохол и момичета очевидно. А любимата ми съставка съм аз… и копърът!

[soundcloud]http://soundcloud.com/edwinvancleef/edwin-van-cleef-lisztomania[/soundcloud]

В момента приключваме годината с обзор на любимата ни музика. Кои са най-силните заглавия според теб? Скъсах от въртене албумите на James Blake, SBTRKT, Kanye West и Jay-Z и Metronomy. По отношение на музиката като цяло, ми се струва, че са почнали да излизат по-малко неща, затова се хванах, че често се връщам към музика, излязла през 2008 например. Казвайки това, трябва да кажа, че Chad Valley всъщност пусна доста добри неща тип „бавен“ хаус… А, и Oliver и Gigamesh също направиха няколко абсолютни фантастични трака и ремикса през годината. Тъжното е, че има много силно навлизане на съвсем отвратителна музика на хора като Skrillex, Avicii и Afrojack, което малко ми помрачи годината. Надявам се през 2012 хората да почнат отново да оценяват музиката, а не някакви случайни шумове или „епични“, безлични акордни прогресии и предварително зададени синтови брейкдауни.

Кои са твоите герои? Батман.

[soundcloud]http://soundcloud.com/edwinvancleef/triton[/soundcloud]

А в музиката? Ако можеше да работиш с когото пожелаеш, кого ще избереш? Има две имена – по отношение на музика. Stuart Price е едното, защото съвсем сериозно е като бог на музиката. Другото е Pixie Lott, само защото е якааа йо, пък и може би бих могъл да направя песните добри в същото време.

Какво дете си бил? Винаги ли си знаел, че искаш да правиш музика? Как започна и как се разви звукът ти? Когато бях дете исках да стана шофьор на Порше… Когато станах на 10 осъзнах, че карането на спортни коли само по себе си не е съвсем сериозна кариера. Почнах да се занимавам с музика по-сериозно едва преди няколко години. Не беше нещо, с което мислих, че ще мога да се занимавам професионално, когато бях по-млад.

[soundcloud]http://soundcloud.com/edwinvancleef/i-feel-you[/soundcloud]

Правиш собствена музика и ремиксираш. Каква е разликата между двете? В кое си по-добър? Обичам и двете! Единствената реална разлика е, че при ремиксите имаш нещо наготово, върху което можеш да работиш. Иска ми се да мисля, че и ремиксите, и собстените ми парчета, са най-яките. На всички времена.

Какво можем да очакваме от сета ти на Нова година? Няколко тона страхотна музика. Не искам да издавам нещата предварително, но е твърде вероятно това да бъде най-доброто новогодишно парти някога, ок?

[soundcloud]http://soundcloud.com/edwinvancleef/the-futureheads-heartbeat-song-edwin-van-cleef-remix[/soundcloud]

Edwin van Cleef ще пуска на Happy End of the World NYE Party на 31 декември. Ще пускат и двама от любимите ни родни диджеи – Vladislav Moustache Love и Clipper. Очертава се добро начало на 2012.