The Sunflower: Виргиния Маркова

© Стефан Василев

Стефан Василев оставя за момент религиозната геометрия и своите градски светици, за да импровизира с Виргиния Маркова – зеленоока 22-годишна красавица, която танцува смъртоносно, учи масови комуникации и се занимава с онлайн търговия. Двамата се познават задочно дълго време, преди да направят един кадър за Urban Saints, когато и се разговорят за желанието на Виргиния да се снима естествена и въздействаща дори без прекалена еротика.

© Стефан Василев

Харесвам естественото, нежно и леко загадъчно излъчване, затова внимавам с кого, къде и как снимам. С камерата се открихме сравнително скоро. Преди знаех, че съм просто фотогенична, но чувството докато се снимам се промени и ескалира с времето. Подозирам, че е някакво удоволствие от това да се опиташ да запечаташ съвършения момент. Разбирам се добре с камерата и рядко сме недоволни една от друга. Виргиния Маркова

© Стефан Василев

Двамата снимат в уютния хол на фотографа по залез слънце заради приятната светлина, като добавят само олд скул вентилатор заради жега. С други думи: плътна атмосфера със и знойна девойка с чувствено лице, която се чувства прекрасно във всеки бар с кубинска музика. Двамата снимат в абсолютна тишина, но споменават в един глас имената на Buena Vista Social Club, Sergio Mendez и Carlos Santana като най-добрия саундтрак за горещ следобед.

Urban Saints е тук.