Бордови часовник

Продължаваме да откриваме хронографи с добър дизайн, достатъчно функции за начинаещи и прилични цени. Spinnaker е слабо позната италианска фирма, кръстена на спинацера – голямото триъгълно платно на ветроходните яхти, което сме виждали в световните регати. Респективно дизайнът на техните часовници е подчинен предимно на идеята, че имаме достатъчно време и възможности да навиваме въжетата на подобни плавателни съдове, но на разумна цена.

Черното не е най-подходящия цвят за жегите през лятото, но правим изключение за два еднакви като дизайн, но различни като функции часовници. Моделите на снимката имат една и съща верижка от неръждаема стомана, идентична каса и кварцов механизъм, но се различават като размер и основни характеристики. Хронографът вляво (315 лв.) е водоустойчив до 10 атмосфери, има двойно закопчаване с клипс и пристига с готина кутия с многофункционално джобно ножче, ако се наложи. На моделът вдясно (235 лв.) му липсва хронографска функция и джобно ножче в кутията, което води до по-малко струпване на индикатори върху циферблата.

Сребърният хронограф със син циферблат (255 лв.) повтаря дизайна и фунциите на предишното  предложение горе, но за значително по-добри пари. Часовникът вдясно (225 лв.) е с по-елегантен корпус и разположение на индикаторите върху циферблата, освен това бие всички останали по цена.

Накъде без позлатени корпуси и черни циферблати като псевдо гангстери? Ляво – същите функции и характеристики като другите два модела в колоната срещу 300 лв. Дясно – малко по-различен циферблат и елегантен изтънен корпус за 255 лв.

Всички модели от разпрождажбата на Spinnaker са тук.