NSFW: Raw Dust

© Тихомир Рачев

Тихомир Рачев, Цветомир Горанов и Ивета Димитрова се отправят на смирено рокендрол пътуване в неизвестна посока с класическо Volvo 740 GL от 88-а, едно от последните произведени.

Историята зад проекта? Тихомир Рачев: Видеото е допълнение към фотографията – тийзър, който подсилва връзките между отделните сцени в историята. Целият проект е подчинен на една идея. Наричам го проект, защотото не искаме да наблегнем на модел, стил, дрехи, аксесоари и пространство, а на цялостното усещане на всички тези елементи, събрани в едно. Цялата история е лична за мен, но не е показана директно. По-скоро съм я представил емоционално и въздействието й се дължи на многото истина, която стои зад нея.

© Тихомир Рачев

Често ли работите заедно?
ТР:
Случва се да работим заедно, но не сме постоянен екип. Ние сме свободни хора и всеки си има своите търсения, което обославя резултатите от всеки нов проект. Важното е идеите да узреят и тогава идва момента, в който могат да се случат. Вдъхновението е навсякъде, но най-силно извира от нас след като сме го събирали на части и сме ги сглобили. В този конкретен случай говорим за свобода, енергия, сблъсък, секс, любов и всичко първично и сурово, което крием вътре в себе си. Ние сме прах, суров прах.
Цветомир Горанов: Изгубил съм бройката на общите ни проекти, тя не е и важна. Когато работим заедно сме честни един към друг, разбираме се лесно и дори когато спорим, успяваме да се забавляваме и да постигнем синхрон. Raw Dust като емоция дойде от Тишо. Обсъдихме идеята набързо и решихме, че трябва да си подарим бягство от модерните и знаещи хора и да се увъргаляме в прахта. Гардеробът е предимно втора ръка: Levi’s, Bershka, Reserved, Wehrmacht, а бижутата са на Нева Балникова.

© Тихомир Рачев

За какви жени мислехте, докато си говорихте за проекта?
ТР: Жената е интересен типаж без ограничения, но поне привидно. Има финансови възможности, но е избрала да живее друг живот. Откъснала се е физически от стария си начин на съществуване, но артефактите от него още заемат място в новото. Живее тук и сега, без минало и бъдеще. ЦГ: Безсрамна и срамежлива. Но е много важно да й идва отвътре.

© Тихомир Рачев

© Тихомир Рачев

© Тихомир Рачев

Избрали сте Ивета.
ТР: Усещах, че се вписва идеално в отредената й роля. Работили сме заедно и преди и мога да разчитам да помогне в самия процес на снимки след като разбере цялата идея.
ЦГ: Ами да, лесно се работи с нея. Има вулгарни устни, красиви гърди и нежни крайници, но какво е всичко това без рокендрола в очите?

© Тихомир Рачев

Печелиш първа награда от Sofia Short Challenge към София Филм Фест в две последователни години с клиповете си за Leepra Deluxe и The Chalga Band. Записал си музиката към Raw Dust. С кого от живите китаристи искаш да свириш и кои са ти любимите саундтраци?
ТР: Уважавам авторските права, така стана някак си по-лесно. Имах идея за музиката, макар да е пълна импровизация. Гаражно записаният звук мина през ръцете на моите приятели от Pacific Studio. Иначе няма да имам нищо против да чуя на живо Jimmy Page и Jack White, но май не държа да свиря с тях. Относно саундтраците се сещам за музиката на Beck към филма 1st & Hope и на Jack Johnson към Thicker Than Water.

Фотография/Видео/Музика Тихомир Рачев Монтаж Павлин Даскалов Стайлинг Цветомир Горанов Модел Ивета Димитрова / Ivet Fashion