Бар Vintage

© Вихрен Георгиев

Тухли, масивно светло дърво и огромни прозорци, които отварят бара към улицата – това е стилът в интериора на повечето новооткрити заведения в София напоследък. Vintage не прави изключение. Барът се намира под сянката на дърветата зад Френската гимназия в помещението на изоставеното читалище, чийто прозорци дълги години бяха облепени с рисунки и вестници. Очевидно не сме били единствените, които са се замисляли дали не може да се превърне в приятен бар. Собствениците на Mood излизат от подлеза на Левски и Раковски, подминават традиционно препълнения By The Way и решават да облагородят ъгъла на Гургулят и Раковски с високи и ниски малки маси от масивно дърво, паркет кожени канапета и антикварни предмети.

© Вихрен Георгиев

В менюто има всякакви видове течности, коктейли, кофеин и приятна селекция бели вина на цена от 5 до 12,50 лв. за чаша. Заведението предлага само студена кухня, а симпатичният готвач работи на видимо място за окото и няма нищо против да се впусне в любезен разговор за различните предложения в менюто.

© Вихрен Георгиев

Препоръчваме дипове от пушена сьомга, сирене фета и гуакамоле и комбинираните сандвичи със зеленчуци, прошуто, маскарпоне и колбаси от Южна Италия, град Пулия (от 3,50 до 5 лв.) Свежите салати с пресни билки (от 5 до 7,50 лв.) са овкусени с традиционното босилеково песто или меден дресинг. Е менюто има и супа, кроасани, сирена и гризини. Въобще приятно място за сутрешно кафе през седмицата и прошуто с пъпеш през уикенда.

© Вихрен Георгиев

© Вихрен Георгиев

© Вихрен Георгиев

© Вихрен Георгиев

© Вихрен Георгиев

© Вихрен Георгиев

Vintage е в София на ул. Раковски 179 и работи всеки ден от 9:00 почти до полунощ. Телефонът за повече информация и резервации е 0878 764 646.