Fujo

Тишърт, 45 лв. © Зорница Радулова

Българската марка Fujo се е специализирала в смелите комиксови аксесоари и бижута, наред със сценичните костюми за танцьорките на Metropolis, но последната колекция на Ангелена Шатрова и Искрен Лозанов е подходящ повод да им обърнем внимание. Новото в нея е ограничената серия тишърти от фино памучно трико, чиито щампи са ръчно рисувани или направени на ръка изрезки от колажи, които след това са отпечатани върху моделите с висококачествени и дълготрайни бои. Камуфлажните и принт панталони пък са от памук и студена фина вълна, докато за бижутата са използвани перцигласови части, златисти и сребристи вериги и дърво.

Тишърти, 45лв. © Зорница Радулова

Според Ангелена Fujo на суахили означава безпорядък и обърканост, затова и колекциите на марката обикновено са вдъхновени от различни неща, които нямат нищо общо помежду си. Както си личи от каталога с колекцията тишърти и бижута, колекцията Summer Love е вдъхновена от любовта на младите безгрижни хора, морето и свободата. Навреме за сезона.

Тишърти, 45лв. © Зорница Радулова

Сами е с тишърт (45 лв.) и къси панталони (55 лв.). Алейда е с тишърт, 45лв. © Зорница Радулова

Колие (35 лв.) и панталони до глезена (60 лв.) © Зорница Радулова

Колие (45 лв.) и тишърт (45лв.) © Зорница Радулова

Ляво: тишърт (45 лв.) и бомбър (80 лв.). По средата: тишърт (45 лв.). Дясно: Сами е с тишърт (45 лв.) и къси панталони (75 лв.). Алейда е с камуфлажна мъжка риза (80 лв.) © Зорница Радулова

Fujo е в Muse Shop, Rush (ул. Раковски 156), Vestiti (ул. Кърниградска 14), Maria Queen Maria (ул. Раковски 193), Ключ (ул. Цар Асен 14), d-Conceptstore (бул. Александър Пушкин 15) и онлайн на Atelie.bg, parAvan и Duuly.com.

Фотография Зорница Радулова Стайлинг Dan Alex Brown Модели Алейда Георгиева / Сами Хоссни