Синьо лято

Първите слънчеви и дни и все застъпените летни колекции ни накараха да се потърсим класическите неща в наситено синьо, които ще скъсаме от носене този сезон, година по-късно – също.

Семплият тишърт с бретонско райе е номер едно в списъка. Синьо и бяло – класика в жанра. Този модел на Esprit (39 лв.) е с леко широко деколте, за да сме наистина небрежни. Оценяваме хубавия памук, от който е произведен – не се притеснявайте от боцкане, изприщване и запарване, защото няма изкуствени примеси. Има го и в бяло със синьо райе.

Протрит деним. Този чифт на Energie е нещо повече и значително по-полезно за пролетта и лятото заради отварачката за бутилки, която виси на ключодържател от колана – стар тираджийски номер, но в минималистичен вариант. Корпусът на отварачката е облицован с кожа с щампирано лого. Не забравяйте да я откачате при пране. Цената (399 лв.) е повече от колкото нормално бихме си позволили, но кройката е добра, винтидж ефекта е на ниво, а и все пак – отварачката. В противен случай поне имаме идея какъв аксесоар да добавим към колана следващия път.

Мокасините от мека кожа (139,90 лв.) от Benetton. Като казваме мека, наистина става дума за мека, плътна, достатъчно здрава и най важното – удобна. Цветът разбира се е син.

Esprit, Energie и Benetton са в The Mall, Сердика Център София и Mall of Sofia