Добро поведение

След Doma Art Festival в София, веднага застъпваме за уикенда във величествения град Пловдив, където за четвърти път ще се проведе фестивалът Улица Отец Паисий с кодово наименование Поведение и нова свръхдоза изложби, инсталации, концерти, кино и пърформанс в продължение на три дни. Кураторът Стефка Цанева е избрала достатъчно изложби и инсталации в градска среда като комиксовата F*ck reality, go comics! на френския колектив Quest Fisting и българите от Trois Grâces в Artnewscafé, сборна изложба с плакати на млади пловдивски автори в Le petit monde и изложбата с репродукции Поведение с творби на Иво Бистрички, Александър Петков, Александър Ангелов, Стела Василева, Михаела Власева и Виолета Танова. На улицата ще са разположени и фотографиите от проекта Gusto Trash, за който вече сме споменавали.

Инструктиращ шлем, проект на DAMA12

Фестивалната къща под No. 5 на ул. Отец Паисий е мястото за още четири изложби на различни теми. В програмата присъства и експерименталния пърформанс Dimanche Rougе, който се провежда ежемесечно в Париж и веднъж годишно в Естония и Финландия. Инсталациите по цялата улица са на Хамалогика, Дилян Бакалски, DAMA12, Вито Валентинов и Caché Atelie. Ако сте изпуснали филма Витоша, сега е момента. Ако не ви се обикаля по всичките събития, можете спокойно да наблюдавате оживлението от някой уличен бар.

Фестивалът Улица Отец Паисий – Поведение се открива утре вечер пред Artnewscafe в Пловдив и продължава до неделя включително. Повече информация за програмата – на страницата на фестивала и във Facebook.