Деним назаем

© Минко Минев

Понеже сме много услужливи, няма как да откажем на момичето в леглото ни да се възползва от определени дрехи в гардероба срещу правилната компенсация. Американците от Current/Elliott играят мръсно и ни прескачат със своите Boyfriend Jeans – джинси с мъжка кройка и силует, които са създадени за жени и могат да изглеждат много по-секси от прилепналите скини джинси, но не са никак лесни за уцелване. Кройката трябва да бъде свободна по краката и да стои добре на талията (за да се носят и без колан), а крачолите трябва да са прави и навити на не повече от три сантиметра над глезена. Освен ако не подхождате агресивно като нашата девойка Самира с нейните кубинки и мъжки бели потници.

© Минко Минев

Повечето деним компании предлагат своя интерпретация по темата, но ние се обръщаме към създадената преди пет години американска компания, която отдава почит към винтидж денима и корените на Americana с класически кройки и цветове. Всеки модел на Current/Elliott си има историческа отпратка и не крие произхода и годината на създаване на своя винтидж оригинал. Въпреки това колекцията на марката си изглежда много модерно и печели допълнителни точки най-вече заради етикета Произведено в Америка и патентования през 2009 година модел The Boyfriend Jean.

© Минко Минев

© Минко Минев

Сам е с джинси Current/Elliott (614 лв.), топ Haider Ackermann (290 лв.) и кубинки Dr. Martens (1150 лв.) от All U Re in White в София на Съборна 9.

Фотография Минко Минев Модел Самира/Ivet Fashion