Обновление на райето

Морската тема присъства редовно в мъжките колекции под формата на разнообразни раирани тишърти, сини чино панталони и памучни спортни якета. Макар и да е малко рано за изцяло пролетен гардероб, сме подбрали три неща от наличните в момента по магазините, с които можем да облагородим клишето. Единствената непроменлива височина е блузата с дълъг ръкав и бретонско райе на Nudie Jeans (125 лв. от Fan Point). Последното ни е доста сериозна слабост.

Двуредният памучен блейзър с метални копчета (219 лв. от Celio) наподобява сакото на капитан на круизен кораб. Кройката е вталена, а дължината – приятно скъсена в задната част. Всякакви асоциации с по-обемни фигури и 80-тарски абитуриенти са изключени.

Памучната синя жилетка G-Star Raw (239 лв. от Fan Point) е изключително семпла като модел и се подава на всякакви експерименти, които се случват под нея.

Якето от деним (230 лв. от Levi’s) е истинска класика, която се съчетава изключително добре с всякакви моряшки райета и милион други дрехи. Така или иначе именно то си остава една от най-добрите инвестиции, които може да направите.

Celio са в Mall of Sofia, Сердика Център и The Mall. G-Star Raw и Nudie Jeans са във Fan Point – Mall of Sofia, Сердика Център и The Mall. Levi’s са в Сердика Център и The Mall.