Ревю: Roses на Last Night In Paris

Last Night In Paris e симпатичен арендби колектив от Лондон, чиито членове са си разпределили ролите помежду си като добре организиран отряд на SAS – момчетата и момичетата рапират, пишат песни, продуцират, снимат видеата си, монтират и дори участват в изложби, но както отбелязва Paul Lester в Guardian, сравненията с лос анdжелиския колектив OFWGKTA свършват дотук. Wi-Fi, Tee, Sir.Berius, Collard, KC, Jaja, Rainy, Tara, Nova, Flowzart и DaMonoway записват за собствения си лейбъл и все още стоят встрани от големите звукозаписни компании.

Отделните членове на групата се възползват от сравнителната си анонимност по най-добрия възможен начин, записват различни колаборации помежду си и снимат видео към всяка песен от дебютния си микстейп Roses. Last Night In Paris нямат участия или концерти, защото предпочитат да организират партита в складове или в парижките апартаменти на свои приятели (във Vimeo профила на групата има няколко видеа от последните и достатъчно примери как се забавляват).

Музиката на Last Night In Paris звучи точно като името на групата – мързеливо афтър парти на облечени в черно хип-хоп и арендби лондончани, които пътуват уморени с Eurostar обратно към Лондон след поредното парти във френската столица. И докато темите им са твърде далеч от изнасилванията и агресията в траковете на OFWGKTA и сериозните звукови експерименти и провокативни текстове на Le1f, песните от дебютния микстейп на колектива Roses е по-скоро европейски декадентски отговор на чувственото сексуално арендби на The Weeknd (So Very на Collard и Joel Compass) и на моменти напомня леко за вокалите на Frank Ocean oт Channel Orange (Keep You на KC и Taurean Roye). Да не забравяме, че все пак говорим за креватно арендби от Англия – страна, която е по-известна с grime и bass сцена и разчита предимно на артисти като Dizziee Rascal, Roots Manuva и Tinie Tempah.

Last Night In Paris не страдат от липса на жени. Насеченият робо фънк със средно темпо в Entertained е подсилен от красивте вокали на Jaja, която се нуждае от любов и иска да ни забавлява. Tara Carosielli се включва в бавното Before You с наркотичен бийт ала Clams Casino в първия микстейп на A$AP, a Blackout събира на едно място Taurean Roye, Flowzart, Sir.Berius и величествения Collard за мрачен и напрегнат трак, който наказва като за последно преди финала. Абсолютни отличници.

Roses може да бъде свалено безплатно и напълно легално тук. Повече за групата на официалната им страница, във Facebook и Tumblr. Още снимки на членовете на групата – тук.