Алпийска идилия

Температурите много скоро ще паднат до – 10, съответно нуждата от дебели пуловери и жилетки особено при пешеходците е все по-належаща. Снежинките са най-лесно разпознаваемия мотив върху ежегодната (понеже се появява всяка година ако помним правилно) тенденция за пъстри алпийските и Fair Isle пуловери и жилетки, които са понесли върху себе си стилизирани еленчета, скиори, борчета, шейни и цели гори. Намирането на най-различни модели като цветове, десен и с приемливи цени не е особено трудно. Затова напълнихме няколко чувала с най-доброто съотношение между цена и качество/дизайн и се занесохме при фотографите Венцислава Василева и Асен Емилов. Препоръчваме ви да се оглеждате за едри плетива и естествени материи (вълна, памук), които елиминират нуждата от излишно напластяване особено ако работите навън или често сте извън офиса си.

Пуловер Energie от Totally Erected Store, 223 лв. Жилетка Calliope, 40 лв. © Венцислава Василева и Асен Емилов

Доста груб Fair Isle мотив при пуловера на Energie, който обаче ни спечели с нетипичния си основен цвят. Чобанската жилетка от Calliope с големи копчета би трябвало да се справи с по-сериозните студове на юг от нулата и става за бързо притичване до магазина.

Ляво: жилетка House, 75 лв. Дясно: жилетка Calliope, 40 лв. © Венцислава Василева и Асен Емилов

Закопчваването в House е взето назаем от т.нар. duffel якета и парки, моделът изглежда най-добре с вдигната яка и изчистен тишърт или хубава риза и вратовръзка отдолу.

Жилетка O'Neill, 260 лв. Пуловер Тerranova, 50 лв. © Венцислава Василева и Асен Емилов

В дължините и яките няма нищо неочаквано – последните обикновено са обли, а зимата позволява и носене на по-големи размери най-вече при жилетките и малко по-малко при пуловерите. При последните не трябва да се прекалява. Terranova са се справили чудесно с този модел в яркосиньо с кройка по тялото и готин мотив със снежинки по гърдите.

Ляво: пуловер Energie, 133 лв. Дясно: пуловер Energie, 168 лв. От Totally Erected Store © Венцислава Василева и Асен Емилов

Класическия алпийски пуловер обикновено е в бяло и си отива най-много с камина или с някаква година мадама в плътно прилепнала грейка, с която да се спускате заедно по пистата независимо от мястото.

Пуловерите и жилетките от селекцията в този пост могат да бъдат намерение в съответните магазини на марките в Сердика Цеnтър и The Mall.