Бърз Лондон, от Вероника Благоева

… или по-скоро бърз преглед на няколко интересни мъже, които Вероника Благоева срещна по време на последната си разходка в Лондон.

От самото начало този стилен млад джентълмен  ми даде да се разбера, че няма време за губене, но с удоволствие не би спестил чаровната си усмивка в името на свещената кауза (добре, добре – бел.ред.). Впечатли ме не само това, а най-вече лекотата, с която бе облякъл тежкия за много мъже аутфит – дебелата вълнена вратовръзка, риза и жилетка с V-образно деколте, късо сако, вталени джинси и очукани, но излъскани обувки със сигурност му спечелиха много точки.

Ако задачата ми бе да си представя що за човек обитава лъскавите къщи за скромните три милиона паунда в Нотинг Хил, бих стигнала до името на Stella McCartney или до мъжа на картинката по-горе. Човекът разхождаше кучето си без претенция, облечен с пухен елек, дебел шал, деним, пуловер и неизменните кафяви кожени обувки. Такъв тип мъже винаги са били класическа радост за всяко женско око.

Момчето на снимката бе излязло от вкъщи с ясната мисъл, че ще бъде уловено от поне двама street style фотографа – както и стана. Заварих симпатична азиатка да записва името му (което така и не запомних) след като снима доста дълго добре премисления му аутфит.  Една типично обезопасена комбинация, която привлече хищни момичета.

James е личният ми фаворит.  Баща му е италианец, майка му е от северна Англия. По време на дългия и увлекателен разговор разкри, че е прекарал половината си живот в Неапол, но решил да дойде да търси слава в Лондон. Работи в Cabaret Bar в източната част на града и мечтае да се занимава с музика до края на дните си. Освен това якето му е направено от неговата приятелка, която се опитва да бъде дизайнер.

Това е Ross. Всички знаем колко е трудно да срещнем някоj, който е само и единствено от Лондон – роден там, живял там и само там.  Очевидно това е причината да изглежда толкова типичен за средата, която обитава. Черна beany шапка, мек закачлив пуловер (от колекцията за привърженици на уелския футболен клуб Cardiff City, може би е ултрас момчето – бел.ред.), джинси и снежно бели чорапи –  еталон за града (какво да кажем за Savile Row тогава, Вероника? – бел.ред.).

Тичах след Oliver почти три преки докато го настигна, защото крачеше по улиците с ненадминато темпо. Докато го снимах, една възрастна дама се спъна и падна на съседния тротоар с оглушителен грохот. Oliver веднага ми подаде сакото си и се втурна да помога на клетата старица.

Последен, но не по важност е Andrea. Италианец по произход, американец по душа – занимава се усилено с тежкия занаят на татуистите. Натъкнах се на него докато обикалях безкрайния пазар в Camden Town, къде другаде!

© Георги Андинов

Вероника Благоева е малко, но ентусиазирано 18-годишно момиче с един от най-разпознаваемите лични стилове, които сме срещали напоследък. Учи в Националната гимназия за приложни изкуства Свети Лука, иска да се занимава с мода занапред и работи усилено върху това да мисли позитивно. Можете да научите повече за нея в личния й блог Unresting Insolence или във Facebook. Още един репортаж от Лондон в Boyscout – тук.