Boyscout подкаст – Глория Петкова

Последният мрачен и доста нежен Boyscout подкаст на красива жена се появява след много месеци кореспонденция без да се отчаем нито за момент, защото Глория Петкова е красиво и лудо (в добрия смисъл) момиче, което не може да стои на едно място и непрекъснато се появява ненадейно с нещо ново. Независимо дали споменаваме сетовете й в 414 или подкасти с еротично говорене с музика за заспиване и секс или атаката върху ушите и краката със своята Vagina Crew (диджей комбината и с Петра Живкова, нищо повече), Глория няма как да ни остави равнодушни. Доскоро снимаше сериозно за различни кампании и списания, изкара година в Лондон, за да учи мъжка мода, но понастоящем живее в Париж, занимава се все повече с рисуване и не спира да търси нова музика и вдъхновение.

Не знам точно кога започнах да обръщам по-сериозно внимание на музиката, но с времето музикалната ми култура се обогатяваше и като следствие започнах да имам по-специално отношение към нея и да я разбирам и усещам повече. Пускането по партита ми се стори най-удачното продължение. Надявам се да не спра с градацията. Глория Петкова

Музиката в подкаста на Глория не е за хора, които предпочитат диско и хаус или още двайсет други подобни стила, които може да изброи. Чувства се достатъчно уверена да сложи в един подкаст артисти като Keith Jarrett, Cocorosie, Laurie Anderson, Zola Jesus  и Plastikman и твърди, че селектираните тракове са предназначени за мислещия ценител на приятни вибрации (това малко вулгарно прозвуча май…) и за абсолютно всеки, който иска да се приспи. Всъщност според мен е като парфюм. Събрала съм различни стилове като аромати, които имат нещо общо. Има някаква нотка, която витае във всеки един от тях, обединява ги и прави аромата плътен.

Глория не свързва музиката, която пуска с някакви определени истории. Всяка една от тях е в миналото. С пускането на определен трак започва история която свършва с него и до там! Историята може да се повтори, преслуша и след края, всичко преживяно ще е в миналото. Не виждам смисъл да забавлявам когото и да е със смешни или не толкова тъпи истории от минали партита и забави. Пуснете си едно приятно парче и ето ви история. Толкова за сега, поздрави и благодаря много!

Моля, моля.

Tumblr-ът на Глория Петкова e ето тук.