The Sartorialist почита уличния стил на Индия в книга за Taschen

Познавате Scott Schuman като постоянното присъствие по улиците на Ню Йорк и седмиците на модата в Париж и Милано в ролята на хроникьор на уличния стил от последните 20 години. The Sartorialist обаче не обича да разнообразява комерсиалната си работа с хора от по-необичайни дестинации, от които има какво да научим.

Последната книга на Schuman за Taschen е посветена на неподражаемия стил на Индия. Фотографът пътува многократно до многолюдната страна за последните десет и повече години, за да документира оригиналната и автентична красота на индийците по пазари, музикални фестивали, улици, квартали и стадиони за крикет в Делхи, Джайпур, Ченай и Мумбай.

Резултатът е няколкостотин страници с наистина вдъхновяващ микс от цветове, десени и текстури, който отдава почит на разнообразието и великолепието в естетиката на страната. Непреднамереният поглед на Schuman улавя хора от всевъзможни социални прослойки и поколения и не се свени да снима рейвъри, транссексуални хора, борци, сърфисти, дядовци, модерни младежи, деца и работници от нова и стара Индия, за да получим един полезен урок по небрежно наслагване на текстил и уважение към традиционното облекло.

The Sartorialist. India (твърди корици, 300 страници, Taschen) струва 120 лева онлайн тук.