Читанка, Седмица 76

Част от най-интересните личности с Converse на краката си разказват историята на легендарните кецове Chuck Tаylor All-Stars.

Най-добрият кулинарен критик Alan Richman споделя как трябва да се пише за ресторанти, кои са хората, на които се възхищава и дали има приятели-готвачи. Рубриката му в GQ е тук. Добре ще е да се запознаете и с редактора на Bon Appétit – Adam Rapoport.

Simon Reynolds прави много интересен анализ на историята, имиджа и музиката на Roxy Music чрез албумите от последния им боксет.

Всеки задълбочен профил на потайна група като The xxси заслужава четенето. Вокалистът на групата пък е на корицата на новия брой на Fantastic Man. Има и материал за легендарния продуцент Giorgio Moroder.

© Tommy Ton за GQ

Tommy Ton снима най-добре облечените мъже по време на седмицата на модата в Ню Йорк.

Mail Online класират най-безсрамните прелъстители според броя на жените, с които са спали (поне на думи).

Кралят на Бруклин е и новата корица на Т Magazine.

Кaкво работи Kim Kardashian освен нощна смяна в спалнята на Kanye West и домашното порно с Ray-J? Guardian пишат най-дългия си материал в историята.

Bill Brewster от DJHistory.com разговаря с Erol Alkan за най-ранните му влияния, любовта към несъвършенните мискове, непрекъснатото търсене на нов звук и последната компилация на англичанина.

Терасата на модния фотограф Steven Meisel в Ел Eй е жестока. Дано да ни покани някой път.

20 % от болните от анорексия в Америка са мъже. Лоша работа.

Carine Roitfeld обяснява за сериозната златна клетка Vogue в дните след излизането на собственото й списание.

Може ли новия сезон на Престъпна империя да оцелее без най-интересния си герой Michael Pitt / Jimmy Darmody?

Темата на новия LIGHT – България, област София. Интересни текстове за местния шовинизъм от Васил Георгиев, развитие в застой в Севлиево, животът в Перник, Бургас и млади готини професионалисти, които живеят и работят в София, но са родени някъде другаде.

Колко труд се крие зад костюм за $4000 и дали си струва? The New York Times представят фактите.

Рапърите и стриптийз баровете в Атланта вървят гърда за гърда.

Приятно четене и хубав уикенд.