Костюм от туид

Когато видяхме за първи път колекцията на H&M за есента и зимата преди четири месеца, споменахме предимно добрият усет за приглушени цветове (тъмни тонове на синьо, зелено и бежово, сиво, виненочервено и жълтеникавокафяво) и кройката с много втален силует и скъсени (без да се прекалява излишно) дължини, които са идеални за по-млади, слаби и смели момчета. Обърнахме най-много внимание на костюма от туид, който винаги е бил основна част в английската традиция в шиенето на костюми. Истинският туид е синоним с високите шотландски полета и може да бъде описан като много добър, здрав и груб на пипане плат, който се произвежда (доста често на ръчни станове) от средно фини камгарни прежди и груби вълнени прежди в десени като каре или рибена кост. Англичаните го предпочитат като акцент в неформално връхно облекло, защото издържа на влага и стабилно носене. С други думи – идеален за стрелба, лов и езда.

Но понеже съвременните момчета се отдават предимно на други занимания, шведите от H&M интерпретират класическия мъжки костюм като предложение за ежедневния гардероб със силует, вдъхновен от изчистената линия на 60-те години и съвременните скъсени точно до глезена панталони, които ни дават възможност да експериментираме с многоцветни чорапи и обувки. Сакото на снимката (99 лв.) е смес от доминиращо количество на вълна (50%), полиестер и минимално количество акрил и може да се похвали с един джоб за кърпичка на гърдите, два преди джоба без капак за по-лесно поставяне на ръцете, два вътрешни джоба, подплата и единичен шлиц. Можете да го носите отделно с тъмен деним, карирана риза и шал или да заложите на комбинация с панталон от същата материя (70 лв.)

Двама от вас могат да спечелят костюма на снимката (в размер 50 или 52) заедно с риза и вратовръзка още преди да се появили официално в магазините на H&M на 11 октомври. Условието е просто: изпращате писмо на contact (at) boyscoutmag.com с subject: Boyscout x H&M contest. Ще изберем двама от вас на случаен принцип във вторник сутринта.

Ново, 09.10.2012: Благодарим за участието всички уникални потребители с добро възпитание. Записахме участниците в списък с номера по реда на пристигането, използвахме ето този генератор на случайни номера и той избра Радослав Панайотов и Георги Георгиев за победители в играта. Честна скаутска. Двамата ще получат костюмите си по куриер. Държим да видим снимки след това, ок?

Условия за участие: Участието в играта на Boyscout и H&M България автоматично означава, че сте съгласни с условията на промоцията. Участието в промоцията не е обвързано с покупка. Служителите на Boyscout и H&M България нямат право да участват. Само по едно участие от човек, без многократно записване от различни адреси. Организаторите на играта имат право да променят регламента и да санкционират участници ако те нарушават регламента на играта. Победителите се избират на случаен принцип след томбола с имената на всички, изпълнили условията на промоцията. Наградата в промоцията не може да бъде  заменена за друга или за паричния си еквивалент от Boyscout или от H&M България. Спечелилите ще получат наградата си по куриер до адрес на територията на България.